lauantai 20. huhtikuuta 2013

Möllikisoissa harjoittelemassa

Agiohjaajalta saatiin neuvoksi, että möllikisoissa voisi ensimmäisen radan mennä kisanomaisesti ja tokan radan palkata kontaktit. Ihan vaan vahvistaa kontakteja, että kisoissakaan niistä ei karata liian aikaisin. Toinen vinkki oli, että jos menee pieleen, niin sitten harjoitellaan ja otetaan uusiksi vaikka muutaman edellisen hypyn kautta. Tän opin kantapään kautta viime Tehis cupissa. Tai siis mietin myöhemmin, että MIKSI, oi MIKSI en ottanut epäonnistunutta kohtaa uudestaan, sillä sitä vartenhan möllikisat ovat! Kuulemma möllikisoissa pääasia ei ole voitto tai palkintosijoille pääseminen, vaan harjoitus. (Eikö?!) Näillä sitten mentiin. Rata olikin mielenkiintoinen möllirata. Siinä oli putki - a - erottelu niin, että periaatteessa jos valitsi järkevimmän ohjauslinjan, niin koira piti lähettää itsestä katsoen putken kauempaan päähän. Jep jep. Perus möllirata. ;) No onneksi oltiin harjoiteltu vihdoin putki - puomi - erottelua pari viikkoa sitten, eli oli selvä taktiikka, miten sitä koiraa sinne putkeen tyrkätään. Täytyy sanoa, että mä harvemmin opin ja sisäistän treeneissä tehdyt asiat ihan kerrasta, että ei se tekniikka ihan selkäytimessä vielä ollut. Siksipä päätin tehdä sokkarin muurille, jotta pääsisin tekemään putkelle ohjausta sieltä putken suun puolelta. Tähän se eka rata sitten kosahti. Juoksin aivan liian hiljaa ja olin aivan liian myöhässä sokkarin jälkeen ja kadotin koirani. No otettiin sitten se pätkä uudestaan ja ehdin tehdä sokkarin, mutta olin jäljessä ohjaamassa putkelle. Tai kun sitä vauhtia oli, niin mun olis pitänyt vaan uskaltaa lähettää se sieltä kaukaa putkelle. Kun ei ole vielä niin tuttua juttua tää, niin eipä sitten tullut lähetettyä. Siinä matkan varrella Kiki ehti vähän haukahdella ratatyöntekijälle, kun se ei varmaan hetkeen tiennyt mitä tässä pitikään tehdä, niin haukahteli sitten mennessään.
Tokalla radalla olin päättänyt palkata kontaktit. Hoin itselleni, että nyt ollaan harjoittelemassa. ;) Siinä sitten tultiin vauhdilla puomille, enkä itse mennyt tarpeeksi läheltä puomia, joten Kiki kiipes puomille viistosti, ja koska noi ei oo Smartin tutut esteet, vaan liukkaat esteet, niin se tipahti puomilta kun ei kynnet vaan pitäneet. :/ Ei tipahtanut onneksi korkealta. Kiki näytti olevan ok ja pakkohan se oli ottaa uudestaan, ettei jää mitään kammoa. Otettiin edellisen hypyn kautta ja ihan normaalisti se lähti puomille. Tässä vielä isompi syy palkata puomin kontakti, kun toinen tipahti. Putki - a - erottelun päätin nyt tehdä toiselta puolelta, ettei tarvi tehdä sokkaria ja olin taas jäljessä. Siinä sitten tehtiin jos mitäkin kuviota ja otettiin uudestaan ja uudestaan. Palkkasin myös aan kontaktin. Että tulipahan harjoiteltua! Kerrankin siis harjoiteltiin ihan koko rahan edestä. Ja noita putki - kontaktierotteluja pitää harjoitella itsekseen. Ei voi vielä osata tollasta. Tuli muuten aika monta hyllyä tosta kohdasta.



Täytyy nyt tunnustella Kikin kroppaa ja seurailla tuleeko sille jotain jumeja tuosta tipahtamisesta.

2 kommenttia:

  1. Hihittelin täälä tolle ratatyöntekijän kuulustelulle :D "uliulikukasinäoletjamitäteettäällä!", kuulosti melkeen Kaapolta :D

    VastaaPoista
  2. Kikin piti vähän kommentoida, että: "Kuule mä oon nyt tekemässä tätä rataa, lähe sä menee!" :D Tänäänkin kisoissa haukahteli tuomarille, että mitäs siinä seisot.

    VastaaPoista