lauantai 1. joulukuuta 2012

Sokkari on mun lemppari!

Sokkari eli sokkoleikkaus eli persjättö.. Se on käyttökelpoinen ohjausliike. Alussa lähes kaikki käännökset mentiin valssilla, eikä siinäkään mitään vikaa ole. Nyt vaan kun osaa vähän edes jotain on enemmän valinnanvaraa, ja se on hyvä se! Sokkarin vaatima kuviohan on se, että emännän täytyy olla koiran edellä, jotta koiran voi jättää hetkeksi selän taakse ja vaihtaa ohjauspuolta. Useimmiten ajattelen treeneissä rataa kävellessäni, että en ehdi koiran edelle, koska mulla on nopea koira. Väärin. Suoralla linjalla en ehdikään sen edelle, mutta heti jos radassa on käännöstä, niin kyllä mä ehdin sen edelle. Tässä videolla olevassa pätkässä aan jälkeisen hypyn jälkeen tulee sokkari. Vaikka en olekaan paljoa Kikiä edelle, niin aivan hyvin ehdin.:) Johtuisko myös siitä, että Kiki alkaa myös ymmärtää näitä kuvioita, eikä sitä haittaa, vaikka emäntä on välillä jäljessä, välillä vieressä ja välillä edessä. Miten vaan, kaikki käy Kikille kun saa mennä aksaa! Ja vielä sekin, että koiran voi hyvin jättää selän taakse, kunhan kääntää niitä hartioita ja näkee koiran heti, kun puolenvaihdos on lähes valmis. Videon pysäytyksessä näkee, kuinka Kiki on ponnistamassa hyppyyn ja mä oon samaan aikaan jo kääntymässä katsomaan sitä vasemman hartian puolelta.


Tässä Kiki menee keppejä. Verkkokepeistä on mun puoleiselta sivulta kolme verkkoa pois. Viimeksi oli enemmänkin verkkoja jo pois. Torstaina tein ohjureilla keppejä, mutta ei siitä taas meinannut tulla mitään. 6 kepillä voi tehdä, jotta saa kaksi ohjuria joka väliin ja yhdestä välistä voi ottaa ohjurit pois. Ehkä niillä pitää vaan edetä tosi hitaasti, kun on eri juttu kuitenkin verkkokeppien kanssa. En kuitenkaan vielä luovuta ja aloita mitään uutta tekniikkaa. Sain vinkiksi harjoitella kahden kepin kanssa sisäänmenoa. Kesällä joskus sitä teinkin. Pitää varmaan ottaa tavoitteeksi perjantain treeneissä aina tehdä verkkokeppejä, jos se sillä hioutuisi valmiiksi.




Ihanaa, talvi on tullut! Käytiin Kikin kanssa eilen auraamassa polkuja metsään! Oli ihan mahtavaa kahlata lumessa. Kiki on ihan hassuna lumesta. Se tekee vaan pupuloikkaa hangessa ja työntää päänsä lumihankeen..



2 kommenttia:

  1. Liinu nuuskuttaa ihan koko ajan nyt, kun on lunta, tuhina ja tuhistelu vaan kuuluu ja kuono on kiinni kaikissa jäljissä ja välillä sisällä hangessa.

    Paleleeko Kikin tassuja? Incalla palelee herkästi, Liinu ei ainakaan toistaiseksi aristele, vaikka meillä on pakkasta reilusti 10 astetta.

    Tein molempien kanssa taas pienen pyrähdyksen metsään, mutta Incan tassut hyytyivät jo alussa, alkoi nostella takatassuja, pysähdellä ja olla surkean näköinen :( Lenkki jäi lyhyeksi, vaikka Inca siis sai juosta vapaana.

    Liinulla sama lenkki meni ilman tassujen aristelua tai se ei ainakaan näyttänyt, että paleltaa. Ja paakkuja kertyy molemille anturoitten väliin :(

    Kiva kuitenkin kun kurakelit loppuivat ja on valoisampaa!

    VastaaPoista
  2. Kiki nostelee tassuja välillä, mutta ei se menoa näytä haittaavan. Täällä on nyt -11. Kiki alkoi vetämään nyt kun tuli lunta. En tiedä onko se enemmän innostusta, vai sitä että on vaan kiire, jottei tassut jäädy. Meillä on fleece-tossut sitten pahimpien pakkasten varalle. Takkia ei muuten käytetä paitsi treenejä varten lämmitellessä ja jäähdytellessä.

    Varmaan koiratkin pikkuhiljaa tottuu kylmempään, niin ei tarvitse tassujakaan nostella..

    VastaaPoista