perjantai 7. joulukuuta 2012

Ensimmäiset möllikisat

Piti ihan lähteä Ylöjärvelle asti kisoihin, koska siellä oli putkiluokka. Möllien hyppyluokka olisi käynyt myös, mutta niitä on todella harvoin. Mentiin myös ihan mölliluokkakin ja siinä olin jo päättänyt aikaisemmin palkkaavani Kikin kontakteilla, koska Kiki tarvitsee vielä vahvistusta pysyäkseen 2on2off -asennossa. Nyt oli kisoihin päästävä, sillä meidän ohjaajan mielestä voitaisiin mennä katsomaan miten Kiki käyttäytyy kisoissa (ja emäntääkin jo kutkutti päästä kokeilemaan). Kiki käyttäytyi hienosti! Tiesin, että paljon ihmisiä ja koiria samaan aikaan ei ole mikään ongelma. Se on oikeastaan parempi, että on enemmän jengiä, niin Kiki ei voi tarkkailla jokaista. Kisapaikka oli pieni halli, joten siellä ei moni koiransa kanssa leikkinyt (tai jos leikkikin, niin ei sitä kuullut yleisen hälinän yli). Vinkuleluilla leikkimisestä ja hihkumisestahan Kiki helposti kerää kierroksia, kun senkin pitäisi päästä leikkimään! Varmuuden vuoksi välillä palkkasin Kikiä hienosta odottamisesta. Keitetyt broilerin sydämet ja kivipiirat on toimivia kisanameja, kun ne on niiin hyviä!

Ensimmäisenä mentiin putkiluokka, jossa hypyt oli 20 cm. Ennakkotiedoista poiketen rimojen korkeutta ei saanut itse päättää. Olishan siinä ollut järjestäjillä tekemistä olla koko ajan säätämässä rimojen korkeutta..

Kiki odotti hienosti lähtöä ja sen huomio oli täysin muhun kiinnittyneenä koko ajan, niin kuin toivoa voi! Uusi tilanne aiheutti mustan putken ohi menon. Olin jo aivan varma, että Kiki menee putkeen niin en sen enempää varmistellut. Muuten meni oikein hienosti.

Mentiin minimölleihin, koska kerran saatiin, eikä sillä estekorkeudella tässä kisassa niin merkitystä ollut. Pääasia, että päästiin suorittamaan ratoja kisatilanteessa. Palkkasin aan ja siitä tuli virheitä, jotka ilomielin hyväksyin.

Tämä rata on aika tasapainoinen. Aata ennen tuleva valssi on vähän myöhässä. Mietin tässä sitä ennakoivaa käännöstä, mutta jätin kuitenkin tekemättä. (En tiedä miksi jätin, vaikka viime viikolla harjoiteltiin käännöstä täysin identtisessä kohdassa. No se käännös on mulle hankala, oliskohan siksi.. )

Mitä näistä kisoista voisi oppia:
- Kiki käyttäytyy hyvin, sitä ei tarvitse jännittää
- lisää vauhtia pitäisi suoritukseen saada sitten kun kisatilanteet tulevat tutuiksi
- mölliradat on todella simppeleitä, kisoihin vaan (hio kontaktit valmiiksi)

Radat olivat siis todella simppeleitä ja niinhän niiden pitääkin olla. Mun olisi pitänyt juosta lujempaa, jotta Kiki olisi uskaltanut mennä täysiä. Irtoaminen ei ollut niin toimivaa kuin treeneissä, vaan Kiki oli mussa kiinni. Parempi tietenkin aloittaa siitä, että se kysyy multa mitä tehdään, kuin se että koira painaisi vaan menemään emännästä välittämättä. Oli todella kiva päästä kisoihin! Lisää kisoja kiitos!


5 kommenttia:

  1. Hyvä te, hienoja ratoja. 1 luokan radat ovat myös aika simppeleitä sillä niiden tarkoitushan on saada ihmiset innostumaan kisaamisesta.

    VastaaPoista
  2. Hiphiphurraa! Hienoa!

    Ajelkaapa joskus ATT:lle tai TSAU:lle möllikisailemaan ;) ATT:llä on hieno halli, TSAU:lla hiekkapohjainen, mutta menettelee. Ovat Liedossa, että moottoritietä sinne hujahtaa yhdessä hetkessä! Möllikisoja on kumpaisessakin yleensä kerran kuussa ja on myös hyppyratoja! Tämä on mainos :D

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia kehuista! Nyt tuli tsemppiä opettaa Kikille kepit ja keinu, jotta pääsis virallisiinkin kisoihin. Tuija - voitais ihan hyvin joskus lähteäkin ATT:lle tai TSAU:lle kisoihin. Talvikisoissa on tietysti oma haasteensa lämmittelyn kanssa, että toivotaan kohtuullisia pakkasia kisapäivänä.

    VastaaPoista
  4. Joo, talvi on haasteellista aikaa. Kovilla pakkasilla kisat kyllä perutaan, mutta pitkän automatkan jälkeen toki pitäisi voida lenkkeillä kohtuullisessa säässä. Onneksi kevät koittaa :) Tulen sitten kattomaan Kikiä ja kisoja!

    VastaaPoista
  5. Mä googlasin ATT ja TSAUn. Huomasin tuon, että kisat perutaan, jos on liian kylmä. Me täällä etelämmässä ollaan totuttu sitten liian hyvään, koska useimmat treenihallit on kunnolla lämmitettyjä. Vaikka ei se lämmitetty hallikaan auta, jos ulkona on -20 astetta pakkasta ja siellä pitäisi lämmitellä.. Ilmoitan sitten kun siellä on sopivat kisat, joihin ollaan tulossa. :)

    VastaaPoista