maanantai 17. joulukuuta 2012

Distanssitreeniä

Perjantaina treeneissä oli ohjelmassa koiran ohjaaminen kauempaa. Tätä vahvistettiin ensin niin, että ohjaaja palkkasi koiran edestä, jotta koira uskaltaa irrota. Kiki aika nopeasti tajusi homman nimen. Emännän olisi pitänyt kävellä, mutta sitähän aivan lamaantuu kokonaan, jos agiradalla pitäisi kävellä. Tätä oli havaittavissa muissakin koiran ohjaajissa. Jos kävelee, niin silloin "hyppää" -käskyt ja kaikki muukin tuppaa unohtumaan. ;) No sain sitten alun jälkeen luvan hölkötellä. Radalla oli myös suoran putken jälkeen tiukka kurvi ja tätä varten pitääkin miettiä sana, joka tarkoittaisi Kikille "käänny heti suoran putken jälkeen äänen suuntaan". (esim. stop! ) Nyt huhuilin Kikiä nimeltä sen vielä ollessa putkessa. Kiki kyllä uskaltaa irrota, kun lelun kanssa on ensin vahvistettu irtoamista. Pitäisi vielä itsekseen harjoitella irtoamista vapaavuorolla.

Muuten viikonloppu onkin emännällä mennyt töissä, joten isäntä on ollut päävastuussa koirasta. Olivat käyneet Mustin ja Mirrin yhteydessä olevassa Etolassa shoppailemassa ja samalla reissulla parikin ihmistä oli tullut juttelemaan koirista. Toisella niistä oli ollut Lagotto kotona ja oli sanonut, että Lagotot on rauhallisempia kuin perrot. Tästä isäntä innostui, että jos mä haluan sen toisen koiran, niin otetaan Lagotto. (Koska se on rauhallisempi) Mä en jotenkin innostunut ajatuksesta.. Olen tottunut Kikin innokkuuteen agilityradalla, niin enhän mä osais toimia rauhallisen koiran kanssa. Yksilökysymyksiä tietysti, mutta nyt kun on vähän päässyt perille espanjanvesikoiran sielunmaailmasta, niin on edes pieni aavistus siitä, mitä on odotettavissa.

Emännällä työt jatkuu, mutta onneksi ihan kohta on loma! Keskiviikkona menemme Kaiperlan vastaanotolle. Jännityksellä odotan arviota!

Ai niin. Katselin Ylöjärven möllikisojen tuloksia ja me voitettiin minimölliluokka! Tuomari ei ollut huomioinut palkkaamista. Kysyin häneltä rataan tutustumisessa, että tuleeko palkkauksesta virhepisteitä ja hän sanoi niitä tulevan. Jäi siis palkinto pokkaamatta, koska en varmistanut kisapaikalla sijoitusta palkkaamisen takia. (kävi kyllä mielessä tarkistaa.) Tuo kisa on osa cuppia ja nyt tekisi mieli osallistua cuppiin, kun saatiin täydet pisteet. ;) No en ihan sitä varten viitsi montaa kertaa ajella Ylöjärvelle, vaikka parhaille on luvasssa agirotuun lippupaketteja ensi kesäksi. Se mikä on mielenkiintoista, niin katsellessani muiden säkäluokkien suoritusaikoja, niin me oltiin maxejakin nopeampia. Eikä me menty edes kovaa. Meidän ohjaaja on kyllä sanonut, että jos tuntuu koiralla olevan vauhtia liikaa, niin oman säkäluokan korkuiset esteet vähän hidastaa, sillä joutuuhan siinä koira vähän enemmän ponnistelemaan. Mutta maxeissa oli bordercollieita, joiden meno näytti siltä, että koira ja ohjaaja tietävät kyllä mikä on homman nimi.

4 kommenttia:

  1. Sillon kun aikoinaan (kolme vuotta sitten näihin aikoihin) aloin miettiä koiran ottamista, vaihtoehtoja oli lopulta kaksi: lagotto ja espanjanvesikoira. Jos olisi sattunut olemaan lagottopentuja just sillon saatavilla, ehkä mulla olisi lagotto, mutta sattui sopivasti olemaan perropentu eli Inca :)

    Ja onnea minimöllien voitosta!

    VastaaPoista
  2. Aika samanlaisiahan nää kaksi rotua varmaan on. Itse en ole kyllä yhteenkään Lagottoon tehnyt lähempää tuttavuutta. Mulla oli Isabellan takia selvää, että Espanjanvesikoira se on.

    VastaaPoista
  3. No mulla naapurilla oli sillon yksi perro ja se kyllä vaikutti myös paljon valintaan. Nyt sielläkin on kaksi perroa, joista nuorempi on Incan sisko ja vanhempikin on mun koirien puolisisko. Aivan sattuman kauppaa, että ne on samasta kennelistä. En tiennyt, mistä niitten koira on, kun omaani lähdin hankkimaan. En äkkipäätä osaisi kuvitella itselläni minkään muun rotuista koiraa :)

    VastaaPoista
  4. Aika sattumaahan se on mistä kennelistä sen koiran sattuu valitsemaan tai saamaan. Hauskaa, että sun naapurilla on Incan sisko! Mulla on kyllä jo mielessä tietty kenneli, mistä haluan seuraavan perron, jos sellainen joskus taloon tulee. :D

    VastaaPoista