lauantai 8. joulukuuta 2012

Draiviharkat

Treenien tavoitteena oli saada koirakolle vauhtia ja koiraa irtoamaan. Ensin ohjaaja palkkasi lelulla suoran päässä, jotta koira lähtee etenemään. Emännän piti pinkoa niin paljon kuin jaloista lähtee.


Seuraavaksi mentiin ratapätkää ilman välipalkkausta. Kun on tuttu tehtävä, niin Kiki lähtee irtoamaan ja menee lujaa, vaikkei palkkaa olekaan näkyvissä.

Mun pitää siis vaan uskaltaa juosta, niin saadaan lisää vauhtia suorituksiin! Itsenäisesti olisi hyvä treenata etenemistä kanssa.

Tänään oli vielä extra-treenit, joissa tehtiin keppejä. Ensin verkkokeppejä niin, että lähetän Kikin kauempaa eteen kohti keppejä. Saatiin ottaa aika reilustikin verkkoja pois ja Kiki jatkoi hienoa menoa. Etupalkkaa käytettiin alussa, mutta sitten kun etupalkka alkoi vetämään Kikiä liiaksi puoleensa siirryttiin kävelemään molemmin puolin keppejä ja palkka tuli mun kädestä.

Nämä kepit on kuulemma helpommat siksikin, kun ovat seinän vieressä. Siirryttiin sitten kokeilemaan keppejä, jotka olivat keskellä hallia. Keppien vieressä oli putki, niin sehän veti Kikiä puoleensa vastustamattomasti. Yhdessä videossa näkee, miten eri kepit ilman verkkoja ei soita mitään kelloja Kikin päässä. Sillä oli niin ihmettelevä ilme, että miten näistä nyt pitäisi mennä? Tehtiin välillä sitten Kiki hihnassa, niin että ohjaaja päästi sen menemään vain oikeasta välistä. Sitten kun laitettiin muutamat verkot takaisin, niin johan Kikillä alkoi raksuttaa!

Hallin keskellä olevat kepit:
Nyt voin sitten itsenäisesti treenata kahdella kepillä ensimmäistä väliä, eli sisäänmenoa. Verkkojen kanssa voin harjoitella vauhdista kepeille menoa. Kiki kuulemma kyllä tajuaa joskus että kepit on aina kepit. Sitä valaistumista odotellessa..

Keinua tehtiin muutamaan kertaan ja siinä edelleen avustaja hidastaa keinun laskeutumista. Kiki edelleen hihnassa. Itsenäisesti voisin harjoitella niin, että laitan keinun päähän jotain namia, joka pysyy siinä päässä. Samoin voisin palkata Kikin toisella palkalla keinun jälkeen lelulla, jotta Kiki ei jäisi miettimään keinun paukahtamista.

Aata otettiin muutama toisto edelleen targetilla. Sain vinkiksi, että mielummin palkkaisin targetin kanssa niin, että palaan laittamaan targetilla namin ja sen jälkeen vapautus. Pitää myös itse alkaa vaihdella paikkaa ja vapauttaa välillä nopeammin ja välillä hitaammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti