perjantai 31. tammikuuta 2014

Vinku-iita

Lili on sellanen hönö! No noi on kyllä yhdessä kaksi hömelöä! Työpäivän jälkeen väsyneenä raahautuessani niiden kanssa lenkille heti kotiin saavuttuani ei voi kyllä olla pahalla mielellä. Kaks hönöä juoksee vapaana ja touhuaa omiaan. Lili on hassu, kun se ei vielä uskalla ulkona leikkiä Kikin kanssa. Se lähtee Kikin perään juoksemaan, mut kääntyy äkkiä ja tulee mun luo Kikin juostessa sitä kohti. Jos Kiki erehtyy juoksemaan täysiä sitä kohti kuuluu: "piip piip". Ihan vaan varmuuden vuoksi. Sisällähän noi painii jo tosi rajustikin. Pitää muistaa taas videoida jossain kohtaa. Toinen piippauksen arvoinen juttu oli pienen sillan ylitys. Lili ei halunnut mennä sillalle, vaan meni jäätä pitkin sillan alta. Kutsuin sitä sillan alkupäähän ja yritin antaa namia, mutta ei kun se vaan painoi Kikin perässä sillan yli ja piippasi mennessään. Hassu otus! :) Mentiin sitten pari kertaa sitä siltaa edestakaisin, eikä silloin enää tarvinnut piipata.

Räpsy Sporttikselta
Tää viikko on kyllä taas mennyt niin ohi. Mulla on ollut paljon jänniä juttuja ja siitä syystä yöunet on jääneet aivan liian vähiin. Töiden jälkeen koirat lenkille ja sitten olen yrittänyt ottaa päikkäreitä huonolla menestyksellä. Ensin tyypit riehuu keskenään lattialla, sitten pyydän ne sohvalla, no pienempi suhaa edes takas eikä voi rauhoittua, kohta ne leikkii mun päällä sohvalla, komennan ne lattialle ja sitten ne löytää vinkulelun jne.. Ei oikein oo onnistunut päikkäreiden otto!

Lähdetään "evakkoon" hetkeksi mun siskon asuntoon. Ja mikäs siinä omakotitaloa asuttaessa. Helpottaa Lilin pissattamista kummasti. 4. kerrros eikä hissiä ottaa voimille, tai ainakin omat jalat saa tehdä töitä. Sunnuntaina on Sanna Kobylinin koulutus. Kiki pääsee hommiin! Pakkasen vuoksi onkin ollut pieni agitauko. Paitsi että viime keskiviikkona päästiin tauon jälkeen seuran treeneihin ja oli kivaa! Ihanaa päästä juoksemaan rataa. Itse hätiköin ja räpelsin. Kun tein tarkasti niin taas sujui! Kiki haki niin hienosti taas avokulman kepeille. Sain sen kerran tokaan väliin törkkästyä kun vaan huitasin menemään. Eikä edes ollut kiire mihinkään..

Lili sai hyvää harjoitusta kun ulkoiltiin Marin ja koirien kanssa. Lili kyllä tarvitsee paljon kivoja koiratuttavuuksia. Tähän asiaan pitää nyt alkaa panostamaan. Samoin kuin erilaisten äänten sietoon. Yleinen hälinä esimerkiksi Kampissa ei Liliä häiritse. Sen sijaan jos lenkillä vastaan tuleva koira haukahtelee se on Lilin mielestä aika jännä juttu. Kiki ei reagoi mitenkään ja itsekin olen korostanut omaa rauhallisuuttani. Leikkiminenkään ei vielä toimi jännässä tilanteessa, joten sitäkin tulee harjoitella.Olen nyt urhannut nahkarukkaset pennun leikitykseen. Ehkä kadun tätä joskus, kun se roikkuu mun hanskoissa, mutta nyt se on kätevää kun voin palkata ja leikkiä heti, eikä tarvitse alkaa etsiä lelua taskusta tai mitään muutakaan. Hanskoissa leikkiminen on ehkä sen arvoista että Lili leikkii mun kanssa missä ja milloin vaan!

Tänään vielä Sporttikselle höntsäilemään molempien kanssa. Kikillä ohjelmassa targetilla juokseminen ja kun tulee täysiä siihen, niin sitten vasta lelulla palkkaus. Jos jaksais rakentaa muutaman pienen pätkän viime kisoista voisin kokeilla mokailukohtia.. Saa nähdä. Lilillä ohjelmassa leikkiä ja häkkitreeniä. Ehkä myös voisin opettaa sille targetille juoksemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti