sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Nollajahdissa

Jaun kisoihin olin ilmoittautunut ihan kaikkiin kolmeen starttiin. Mä itse siis vasta totuttelen kolmen startin tahtiin, sillä tuntuu että se oman draivin nostaminen kolmeen kertaan, saatika keskittyminen täysillä kolmeen starttiin ei oo vielä niin varmaa. Kiki kyllä jaksaa ja tekee mitä siltä pyytää.

Ekana oli hyppäri, jota tuomaroi Marjo Heino samoin kuin seuraavana olevaa agirataa. Hyppäri vaikutti kivalta, tosin ihanneaika oli tiukka, mikä näkyi mineillä niin, että olisikohan sieltä tullut tyyliin kolme ihanneajan alittavaa nollaa.. Yksi ansakohta radassa oli, ja kuten videossa näkyy pelasteluksihan se meni, mutta niin meni aika monelta muultakin. Harmi vaan että pienen aksatauon jälkeen Kikille oli liikaa sokkari kepeillä ja se jätti vikan keppivälin pujottelematta, mitä en tietenkään huomannut. Sinänsä hyvä näin. Nyt tehtiin rata loppuun asti kunnolla ja video kertoi, että ihanneaikaan olis päästy! Mikä oli musta ihan super saavutus, sillä me ei olla (vielä!) niitä nopeimpia! Eli HYL tältä radalta, mut mun mielestä hyvä hylly! Mielestäni en jäänyt varmistelemaan ihan super paljon, toki esim. takaakierrot olisi voinut taas aloittaa aikaisemmin jne..
Ratapiirros tulee ehkä myöhemmin, mutta tässä video.
Seuraavana agirata. Mieleen jäi, että ekalla aalla Kiki tuli vauhdilla, pysähtyi mutta ei odottanut vapautusta. Videolta näkee kuinka se hyppää harjan yli oikein vauhdilla. No tää oli taas tää juttu, että pitäiskö vaatia pysähtymään silti, koska se on kriteeri (eli olisko pitänyt korjata, no ei ollut suunnitelmaa joten en korjannut). Toisen kerran mentynä aa meni ok. Puomilta lähti kanssa hieman liian aikasin. Pitänee siis olla tarkkana näiden kanssa. Näissäkin saattoi näkyä se, että ei olla menty joulutauon vuoksi rataa. Aikaisemmin kun on treeneissä päässyt korjaamaan varastetut kontaktit, on ne seuraavissa kisoissakin muistuneet taas mieleen.
Tästä siis nolla ja sija 8./43.
Vikana ollutta agirataa tuomaroi Jari Suomalainen. Meidän rata ei valitettavasti päätynyt videolle, sillä startti olikin odotettua aikaisemmin ja kuulin pihalle että meidän pitäisi olla jo valmistautumassa. Alku sujui hyvin, kunnes 6. olleeseen putkeen jäin varmistelemaan (sillä puomi oli vieressä), jolloin olin myöhässä 7. esteellä. Pakka hajos mulla tässä. Ajattelin et jatketaan, no seuraavana keinu, josta hypyn kautta putken kauempaan päähän, ja pakka oli hajonnut niin sinne väärään päähänhän se sitten sujahti. Sitten päätin että juostaan maaliin, mutta otettiin matkalla aa ja vapautus vasta käskystä siinä. Samoin kepit oli sopivasti juoksulinjalla, mentiin ne ja tein sokkarin ja nyt Kiki kesti sen. Ei mennyt siis hukkaan sekään rata, tulipahan tehtyä aata ja keppejä. Ei ollut oma keskittyminen ihan kohdillaan, niin en viitsinyt väkisin vääntää ja olla epäreilu Kikille.

En voi olla muuta kuin tyytyväinen kisojen tulokseen. Saatiin yksi nolla lisää ja ensimmäinen ratakin oli hyvä hylly. Me tarvitaan vielä rutkasti lisää kokemusta ja mä tarvitsen uskallusta ohjata rohkeasti. Vauhdissa hävitään vielä muille, mutta eiköhän se kokemus auta tähän. Kaarteet pitää saada pieniksi ja kontaktit nopeiksi. Ansaputkien harjoitteleminen on edelleen treenilistalla! 

Lämppäämisen, ratojen ja jäähdyttelyjen välissä Lili pääsi leikkimään siskojensa Ican ja Niksin kanssa. Välillä sillä taas meni hermo ja piti hieman rajoittaa leikkimistä. Vihdoin kun Lili pääsi autoon niin nukahti saman tien. Aika rankkaa tuo leikkiminen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti