maanantai 14. toukokuuta 2012

Kuulumisia

Vieläkään ei saada toisia koiria moikkailla, kun kennelyskän loppumisesta ei ole kulunut tarpeeksi aikaa. Kissoille kennelyskä ei tartu, ja siksi Kiki saikin tulla äitienpäivän viettoon mukaan moikkaamaan Onni-kissaa. Onni on Kikin mielestä tosi kiinnostava tyyppi, mutta Onni ei arvosta Kikin innokkuutta. Ruokailun ajan Onni sai olla turvassa korkean kaapin päältä, josta hän katseli alamaisiaan. Kikin piti välillä ilmaista mielipiteensä piippaillen katsellessaan tavoittamattomissa olevaa Onnia.

Ollaan lenkkeilty ja keksitty kotona uusia temppuja. Keinun harjoittelemista aloitettiin agiohjaajan neuvojen mukaan, eli kun itse istun jalkojeni päällä maassa, laitan vanerilevyn polvien päälle, ja Kiki saa palkkaa laittaessaan etutassut levyn päälle. Sitten levy tiputetaan muutamien senttien korkeudelta maahan ja siitä saa taas palkkaa ja kehuja. Tää on ikäänkuin keinun loppuosa, jolloin keinun loppupää kolahtaa maahan. Kiki ei varmaan edes huomaa tiputtavani levyä kun saa namia.. Lisäksi ollaan harjoiteltu ryömimistä ja nenällä mun kämmenen koskemista. Temppuja on hauska opettaa, vaikka suurimmasta osasta ei mitään hyötyä olisikaan. Koiralla on tekemistä!

Kävin perjantaina katsomassa agilitykisoja tossa lähellä. Olisi ollut tarkoituksena ottaa Kiki mukaan tutustumaan kisahälinään, mutta se nyt ei sattuneesta syystä onnistunut. Näyttelyissä ja mätsäreissä Kiki on ollut, eikä hälinä ole sen mielestä huono juttu. Agikisoissa kun on vauhtia ja kuuluu huutoa radalta, niin olisi kiva nähdä miten Kiki niihin reagoi. Kikin paras kaveri collie sen sijaan pääsi mukaan agikisoihin. Se olis halunnut päästä moikkailemaan kaikkia koiria. Viime viikolla kävin katsomassa saman seuran kisoja, josta tarttui mukaan muutamia vinkkejä omiin treeneihin. Esimerkkinä lopussa oleva suora, jossa koira vois irrota kivasti. Irtoamista täytyy vapaatreeneissä harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti