tiistai 15. huhtikuuta 2014

Uutta intoa leikkimiseen

Lisäsin molempien koirien sivuille kuvat ja tuleviin tapahtumiin suunniteltuja menoja

Viime viikon lopulla manasin sitä, että miksi, voi miksi pitää olla niin järkevä ja jättäytyä kisoista pois kun on pieni flunssa.. No ei se kyllä ihan pieni flunssa ollut ja vaivaa hieman edelleen. Työkuntoinen olen pääasiassa ollut, mutta töiden jälkeen on sohvaan kaivautuminen tuntunut parhaalta ratkaisulta. Nyt alkaa ehkä kuitenkin olo olemaan jo lähes normaali.

Kiki



Sunnuntaina uskaltauduin treenaamaan. Aamusta treenattiin mentorin kanssa putkijarrun ja suoraan putkesta menon erottelua. Sain palautetta että jos pienellä sihinällä koira kääntyy putkesta, niin sitten se on kyllä huonosti opetettu. Kertasin sitten rytmittämistä jarruksi ja Laura oli vielä suoran putken ja hypyn jälkeen lelun kanssa ansana, mutta ei Kiki ensimmäisen kerran jälkeen ansaan mennyt, vaan rytmittäminen toimi tosi kivasti. Takaaleikkaustakin tuli harjoiteltua suoran putken jälkeen, siinä vaan piti taas muistaa ottaa ne omat jalat alleen, että koira ehtii havaitsemaan leikkauksen.

Kerroin mentorille Kikin lempparileikistä eli lelulla rallattelusta. Sanoin että ollaan kyllä yritetty kahden lelun leikkiä ja Kiki siihen vastaakin treenien alussa, mutta sitten rallattelu kuitenkin voittaa. Laura leikki Kikin kanssa ja mä katselin suu hämmätyksestä auki miten Kiki toi lelua sille tosi kivasti.. Että toivoa on! Kikille toimi selvästi vähemmän aktiivinen leikittäjä. Lopussa heiluttelin lelua seisoen paikallani ja Kiki tuli leluun kiinni! Sai sitten palkaksi sen lelun ja heiluttelin toista lelua paikallani seisten ja taas se tuli mun kädessä olevaan leluun kiinni! Mahtavaa! Tätä pitää nyt vahvistaa. Aiemminhan olen koittanut saada sen leikkimään kahden lelun leikkiä hihkumalla, mutta hiljaisempi tyyli toimi niin paljon paremmin.
Lillis

Lili pääsi myös leikkimään. Autossa odotettuaan se pursusi energiaa. Alkuun senkin oli pakko rallatella ja kyllä se myös juoksi mun perässä lelun kanssa, mutta ei heti halunnut vaihtaa lelua mulla olevaan. Ennen oon sen kyllä saanut paljon helpommin kiinnostumaan mun kädessä olevasta lelusta, mutta tällä kertaa oli vaan niin siistiä juosta ympäri hallia. Skinneez-pehmot vaihdettiin lopulta Kikin naruleluihin ja ne näytti toimivan paremmin. Lili saa jatkossa kokeilla erilaisia leluja ja valkataan niistä sitten parhaat agilityä varten. Oli muuten kivaa juosta puolikuntoisena kyykkien hallissa edes takaisin. Voin kertoa että oli reidet hieman kipeät seuraavana päivänä! Ja ehdottomasti Lilille tarvitsee nyt rakentaa leikki kunnolla, niin saan sitten siitä sellaisen joka (toivottavasti) tuo lelut heti mulle. Miks mun koirat ei oo automaatteja ja tuo leluja heti? Kotona ne kyllä tuo, mutta siellä ei olekaan niin paljon tilaa rallatella.

Kikin kanssa tehtiin myös keinua pallopalkalla tarkoituksena saada keinua nopeammaksi ja itsenäisemmäksi. Pallo toimi, kunhan kriteerinä oli heti keinun pamautuksesta vapautus. Tätä olin tehnyt namilla niin, että naksutin Kikin tullessa keinulle sivusta ja sen päästessä 2on2offiin. Mutta huomasin sitten itsekin, että kriteeristä pitää joustaa jos haluaa nopeat suoritukset. 2no2ofiin menossa kestää aina jonkun aikaa, ja nyt haluttiin nimenomaan nopeita vapautuksia. Pallolla toimi hyvin, vaikka Kiki onkin aivan pallohullu. Mietin tästä, että jos Kiki pallon avulla tajuaa että keinulta mennään aina eteen täysiä (ellei muuta ohjetta tule) niin tuskin se alkaa keinulta hyppäämään sivusta pois tai muuta vastaava. Keinullahan hyväksytyksi suoritukseksi riittää toki 4 tassua keinun päässä. Voin myös myöhemmin miettiä haluanko opettaa Kikille keinun kriteerin uudestaan niin, että se tulee täysiä keinun päähän, kun nythän se himmaa vähän keinun puolivälin jälkeen kontrolloidakseen keinun liikettä. No nää on taas näitä hiomisjuttuja joita voi halutessaan joskus tehdä.

Sunnuntain ohjatuissa treeneissä Kiki oli kyllä vähän väsy. Hienosti se silti teki. Ja mikä parasta - leikki toimi edelleen! Teki kyllä mieli alkaa hihkua sitä luo, mutta onneksi jossain vaiheessa muistin yhden kutsun jälkeen pitää suuni kiinni ja heilutella lelua. Siihen se taas nappas kiinni. Jee! Treeneissä teemana olkapääkäännökset ja saatiin sylkkärin hiominen läksyksi. Puun kierroilla voisi sitäkin harjoitella. Mieleen jäi erityisesti miten Kiki haki kepit hienosti vaikka rynnin itse eri puolilta keppejä. Ihan ensimmäisen hypyn Kiki jotenkin arvioi väärin ja rysähti päin rimaa. Ehkä se vaan liukastui? Sen jälkeen oli kyllä hyvin tarkka nostamaan jalkansa.

Treenien lisäksi ollaan Lilin kanssa käyty tapaamassa vieraita koiria. Viime perjantaina pentutreffeillä oli Lilin lisäksi pieni Havanan pentu, n. 6 kk ikäinen bc ja sheltti. Nuo kaksi viimeksi mainittua olivat tuttuja ja leikkivät ensin keskenään. Puolen tunnin jälkeen sheltti alkoi sitten kutsua Liliä leikkimään ja vuorohaukkumisen jälkeen ne saivatkin hyvät painit aikaan. Käytiin treffien jälkeen vielä Hullulla päivillä pyörähtämässä, kun Tapiolan Stokkalla näytti tilaa olevan meillekin. Shoppailtiin Lilin kanssa kuivattua keuhkoa ja matto, jota Lili yritti syödä laitettuani sen lattialle joten se matto ei sitten vielä päässytkään lattialle..

Eilen Lili pääsi moikkaamaan kilttiä Kaapo-koiraa. Kerrankin aikuinen joka ei möykkää :). Lili sen sijaan kyllä komensi Kaapoa. Koirapuistossa juoksivat vähän ralliakin. Koirapuistoon tuli vielä myöhemmin Kultainennoutaja ja sen lähdettyä Setteri. Molemmat olivat kilttejä ja kerrankin saatiin hyviä kokemuksia koirapuistossa. Tai ne negatiiviset kokemukset on ehkä eniten mun päässä, siksi ei koskaan käydä koirapuistoissa. Jos siellä olisi aina kilttejä koiria voisi Lili käydä puistossa tutustumassa muihin. Mutta kun koskaan ei voi tietää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti