sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Hienot kepit ja Lilin hyppytekniikat

Keskiviikon treeneissä koutsi teki kyllä meille radan, mutta keskittyi sitten keppien kunnostamiseen. Saatiin radalle HC keppilähestyminen. Treeneissä yritän kokeilla ensin ilman koukkimista, sillä onhan se hyvää harjoitusta. Kisoissa saattaisin tollaisessa kohdassa koukata tokasta keppivälistä, sillä Kiki on tottunut siihenkin. Kiki teki niin hienon kaaren sisäänmenossa että vau! Iso kaari siitä tuli, mutta se tiesi mitä piti tehdä pystyäkseen jatkamaan pujottelua ja pystyi siihen! Mahtavaa! Ennen aata olevalle hypylle tokalla kierroksella valssasin ja se toimi paremmin. Persjätöllä rima tuli alas, oli varmaan taas multa aika huolimaton heitto esteelle..
Viikonloppuna oli Vapun hyppytekniikkakoulutus Vesikoirat ry:n järjestämänä, jonne suuntasin Lilin kanssa. Kurkku kipeänä (taas!) ja flunssaisena, mutta onneksi tuolla ei tarvinnut olla itse juoksemassa. Ja kun on kivaa tekemistä, eihän sitä flunssaa oikeastaan edes huomaa.. Kotona sitten olikin kummankin päivän jälkeen todella ryytynyt olo..

Lili teki siis pikkupentuharjoituksia. Perussarjaa päädyttiin tekemään pingpongina (eli Lili juoksee vapaasti perussarjaa edes takaisin molemmissa päissä olevien ihmisten luo), sillä valjaista kiinni pitäminen patosi Liliin energiaa niin, että se vaan ryntäsi homman läpi. Vauhti korvaa ajattelukyvyn.. Ping pongina meni hienosti!

Lauantain toinen harjoitus oli set point. Lili piti siinä laittaa bumperin ja "esteen" väliin, sillä muuten se taas keräsi liikaa vauhtia. Set pointissa se alkoi jo tekemään painonsiirtoa hienosti. Malttia siis tarvitaan.
Sunnuntaina tehtiin diagonaalissa olevaa perussarjaa eri suunnista. Siinä taas parantamista havaittavissa. Parhaiten onnistui niin, että minä laitoin Lilin istumaan namin kanssa ja avustaja oli namikupin kanssa toisessa päässä. Lili istui hetken ja sitten lähti hyvin liikkeelle, ei enää niin paljon rynnäten.

Kaarreharjoitusta tehtiin myös muutama kerta ja etäisyyden arviointia. Venyminen ei tuottanut Lilille mitään ongelmia, vaikka se ei ehkä ihan tyylipuhdasta takaosan käytön suhteen ollutkaan. Hyvät kotiläksyt saatiin ja niitä olis tarkoitus noudattaakin. Pienen pennun kanssa tehdään vain muutamat harjoitukset silloin tällöin. Vappu suositteli että voitais mennä Lilin ollessa 8 kk tsekkaamaan onko takaosan käyttö parantunut, eli malttaako se sitä käyttää. Mietinkin että voisin ehkä ottaa yksärin mun kaksikolle, niin saisi molemmille vinkkkejä taas.

Erityskehuja Lili sai avoimuudestaan. Se olikin jokaiseen tutustumassa ja kaivautumassa kaikkien namitaskuihin. Uutena juttuna sen piti välillä ilmoittaa halliin tulijat. Tiedä sitten mistä se on tollasen keksinyt kun ei se sitä ennen ole harrastanut.

Toivottavasti mun olo paranisi nopeasti! Torstaina kisat Kotkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti