keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Meidän arki

Arkiviikkojen ohjelma on hyvinkin erilainen kahtena peräkkäisenä viikkona johtuen sen toisen meillä asuvan kaksijalkaisen työmatkoista. Kepo saattaa olla joka toinen viikko lähes koko viikon työmatkalla, jolloin tietysti minun pitää suunnitella omat menoni (=ei omia menoja) sen mukaan. Tässä pari esimerkkiä meidän viikkojen ohjelmasta.
Kuva: Pedu Halonen

Viime viikko:
Maanantai
Kepo oli kotona ja osin etätöissä, joten koirilla ei ollut pitkää yksinoloaikaa keskenään. Töiden jälkeen käytiin metsässä.

Tiistai:
Kepo työmatkalla. Töiden jälkeen koirat pikalenkille ja autoon. Lili pääsi kasvistädin järkkäämiin näyttelytreeneihin, joihin sisältyi myös painia ja juoksemista kolmen sisaruksen kanssa. Kiki joutui tyytymään tällä välin autossa odotteluun, kun en halunnut kuitenkaan sitä uudestaan jättää kotiin yksin. Kotiin tultaessa koirat sai ruoat ja Kiki sai tehdä temppuja jottei päivä ollut sille aivan liian tylsä.

Keskiviikko:
Kepo työmatkalla. Töiden jälkeen käytiin metsässä. Pitkän päivän yksinolon jälkeen Lili pursuaa energiaa ja on niin paljon helpompaa viedä koirat metsään riehumaan, kuin yrittää epätoivoisesti palkata Liliä tiheästi hienosta hihnakäytöksestä. Pienen lepotauon jälkeen lähdettiin treeneihin. Lili pääsi lämppälenkille ja radan rakennukseen mukaan. Kikin treenatessa Lili nukkui autossa. Molemmat mukaan jäähdyttelylenkille.

Torstai:
Kepo työmatkalla. Töiden jälkeen Jekku-russeli tuli kylään. Kävin pienen lenkin kaikkien kolmen kanssa. Kuvamateriaalia tulossa.. Koirat olivat aika rauhallisia kolmistaan. Mitä nyt Jekku ihmetteli tyttöjen painimista. Illalla lähdettiin koirauimalaan koko poppoon kanssa. Lili pääsi toista kertaa uimaan. Kauhea kiire sillä on uida ja uimisesta tulee vielä kauhomista. Käytetään viiden kerran kortin viimeinen uinti vielä, sitten uintihommat jatkuvat kesällä.

Perjantai:
Kepo työmatkalla. Töiden jälkeen metsään. Metsäilyn jälkeen lepoa ja illalla itsenäisiin treeneihin. Lämppälenkkiä porukalla. Lili teki muutamia kertoja putkea ja kerrattiin häkissä olemista tiheällä palkkauksella, kun häkissä rauhoittuminen oli päässyt unohtumaan. Piippausta meinasi kuulua häkin sisuksista. Kikin kanssa tehtiin keinun paukuttelua, jotta vahvistetaan keinun itsenäisyyttä. Kiki sai hypätä ilmassa olevan laskevan osan päälle, olin itse sivussa/hieman takana. 2on2offista naksautin, heitin namin siihen ja vapautuksen jälkeen nami eteen pienen matkan päähän. Oli muuten tosi hankalaa saada heitettyä nami 2on2offin paikalle kauempaa.. Keitetyt broilerin kivipiiran palaset tuppas pomppimaan. Kikin naama oli kyllä näkemisen arvoinen kun tehtiin kahteen otteeseen vain keinun paukuttelua. Se oli into pinkeenä kysymässä tehtäiskö jotain vauhdikasta! Tehtiin sitten siivekkeen kiertoja pallopalkalla niin pääsi Kikikin juoksemaan. Lisäksi palkkasin molempia seinässä kiinniolosta niiden katsellessa muiden menoa. Kiki alkaa jo jonkun verran sietämään tuttujen koirien katselemista. Tietysti jos toisella on palkkana joku ihana piippaava lelu niin se aiheuttaa myös Kikissä piippausta.

Lauantai:
Kepo kotona ainakin seuraavan viikon loppuun asti. Lähdin itse aamusta issikkamaastoon kummitytön kanssa. Koirat kepon vastuulla. Illalla mentiin niitylle, jossa koirat sai juosta vapaana. Niityllä on myös aika jyrkkä kukkula, jonka rinnettä koirat juoksivat edes takaisin. Kerran Kiki lähti jahtamaan Liliä ylämäkeen ja rääpäle juoksi hädissään mun jalkoihin turvaan. Hieman tuppas naurattamaan niiden ilmeet! Kun ne olivat purkaneet pahimmat energiat molemmat saivat tehdä tolpan kiertoja pallopalkalla. Kikillä tavalliset tennispallot, Lilillä Kongin pienet vinkutennispallot. Tämä siksi että Kiki erottaa omansa eikä pölli Lilin palloja..

Sunnuntai:
Lähdin heti aamusta Kikin kanssa treeneihin. Lili jäi kepon kanssa kotiin. Treeneistä tultuani vaihdoin koiran ja Lilin kanssa mentiin kasvistädille kylään pieneen siistimisoperaatioon. Tällä käynnillä Lili näki ne aiemmin mainitut ällöt pennut. Kiki lenkkeili päivällä kepon kanssa. Iltalenkillä kaikki yhdessä.

Yllä mainitut viikot menee kyllä niin nopsaan kun ohjelmaa riittää. Tai menee ne viikot joka tapauksessa nopsaan..

Tämän viikon ohjelma on suunnilleen tälläinen:

Maanantai:
Kepo kotona etänä, koirat vain muutaman tunnin keskenään. Mulla töiden jälkeen menoa. Kotiin päästyäni huomasin että on vielä valoisaa ja lähdin koirien kanssa niitylle. Saivat taas ensin juosta ja sitten tehtiin tolpankiertoja.

Tiistai:
Kepo kotona. Töistä tultuani otin Lilin mukaani ja lähdettiin kaverin ja hänen Berninpaimenkoirapentunsa kanssa Tapiolaan ihmettelemään. Käveltiin Sampokujaa pitkin Mustiin ja Mirriin, lisäksi pyörittiin Stokkalla, mentiin hissillä ja nähtiin busseja. Lungisti molemmat koirat ottivat asiat, eikä tuolla varsinaisesti mitään uutta tullutkaan Lilille. Lili oli alkuhämmennyksen jälkeen innoissaan isosta koirasta ja yritti kovasti leikkiä. Isompi kaveri sohi vähän tassulla ja muutaman kerran hellästi makasi Lilin päällä. Kokoeron takia eivät päässeet kunnolla painimaan.

Keskiviikko:
Kepo kotona. Illalla treenit Kikin kanssa. Lili taitaa jäädä kotiin kepon iloksi. Töiden jälkeen täytyy mennä metsään, sillä Lili ei päässyt eilen juoksemaan vapaana. Sitten se vetikin hepuleita aina tilaisuuden tullen.

Torstai:
Mulla iltamenoa, koirat kepon vastuulla.

Perjantai:
Itsenäiset treenit. Joko molemmat mukaan tai sitten vaan Kiki, koska Lilillä viikonloppuna ohjelmaa.

Lauantai:
Lilin hyppytekniikkakurssi. Mennään tekemään pentujen hyppytekniikkaa Vapun johdolla. Illalla sukulaisten luo kylään koko porukalla.

Sunnuntai:
Lilin hyppytekniikkakurssi. Illalla ehkä metsään.

Hieman erilaiset kaksi viikkoa ja hyvä niin! Vaihtelu tekee vaan hyvää niin koirille kuin mullekin. Kummasti ne viikot kun kepo on kotona täyttyy kaikenlaisesta mun omasta ohjelmasta. Vaikka onhan tossa nyt aika monena päivänä treeniä tai aktiviteettiä koirienkin kanssa. Tällä hetkellä olen enemmän kuin tyytyväinen päivätyöhön. Vuorotyöläisen arjessa säännölliset iltamenot ei vaan onnistu.

Miten teidän arjen ohjelma muodostuu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti