torstai 3. lokakuuta 2013

"Sulla on lahjakas koira"

Sanoi kouluttaja eilen talvikauden ekoissa treeneissä. Muisti nähneensä meidät kesällä kisoissa. No ehkä Kiki on lahjakas, vaikkei aina niin hyväkäytöksisin.. Meitä oli vaan kaksi ryhmäläistä paikalla, joten ei sitten tehty mitään pitkää rataa. 20 esteen rata on mun mielestä ihan riittävän pitkä rata kyllä. Ensi kerralla mikäli suurin osa on paikalla tehdään jonkunlainen taitotestirata. Nyt tehtiin tälläistä rataa.
Mittakaava miten sattuu..
Olen tyytyväinen, että päästiin puhtaasti kepeille asti. Keppien lopussa olisin halunnut tehdä persjätön, mutta sitä Kiki ei nyt kestänyt (vaikka yleensä treeneissä kestää), joten siinä meni pieleen. Koitettiin sitten uudestaan niin, että juoksin kepit loppuun asti Kikin vierellä ja tein 19. esteelle takaaleikkauksen. No meni se niinkin. Kiki kuulemma katseli estettä nro 5 olettaen sen olevan seuraava. Tota välistävetoa hinkattiin erinäisiä kertoja. Olen tottunut kääntämään niin paljon, että sitten en kehottanut Kikiä hyppäämään vikaa estettä.. Erityisen ylpeä olen kuitenkin putkien suorittamisesta joka kerta oikein. NELJÄ putken suuta vierekkäin ja joka kerta mentiin oikein!! Radalla sai valssailla ahkerasti ettei Kiki hakeudu putken väärään päähän. 4. esteen ohjasin takaakierto + persjätöllä. 10. keppien jälkeen valssasin (ei näyttänyt haittaavan Kikiä), jotta sain taas saatettua oikeaan putken päähän. 15. esteen kohdalla valssasin ja ohjasin 16. takaakierto + persjätöllä, jotta pääsin saattamaan putkean oikeaan päähän. Lopussa tein vielä nro 18 kepit niin, että menin odottamaan Kikiä putkesta keppien vasemmalle puolelle (en tajua miksi aikaisemmin odotin sitä keppien oikealla puolella?), ohjasin sen kepeille ja pääsin paljon paremmin sitten ohjaamaan nrot 19 ja 20. Pääsin siis keppien vasemmalle puolelle niin kuin olisin halunnutkin, mut persjättö ei toiminut. Alkuun ajattelin et en voi takaaleikata kepeille, mut eihän siinä tarvinnut takaaleikata, kun vaan odotin valmiiks Kikiä keppien vasemmalla puolella.

Videolla tarttui keppien vika suoritus.


Tuolla oli periaatteena se, et ensin tehdään niin kuin on itse ajatellut, jotta voi sitten oppia virheistään. Et kouluttajat sitten kertoo miten asian vois myös tehdä. Jää toivottavasti paremmin mieleen, kun on ensin kokeillut omia versioitaan.

Läksyksi saatiin harjoitella välistävetoja ja takaakierto + persjättöä, sillä Kiki alkoi lopussa pudottelemaan esteen nro 16 rimaa, kun sillä tuli kuulemma kiire mun perään. Alkoi varmaan jo olla vähän väsynytkin, mutta aina kannattaa silti harjoitella noita kuvioita. Muuten kouluttajat tykkäsivät et Kiki irtoaa kivasti putkiin.

P.S. Lisään sunnuntain kisapostaukseen ratapiirrokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti