sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hyvä rata ja työtapaturma

Eilen oli hyvä päivä! Olin yövuorossa pe -la, nukuin pari tuntia ja sitten lähdettiin treenikaverin ja kepojen kanssa Riihimäelle kisoihin. Alunperin kuvittelin et vois väsyttää ihan pikkasen pitkän yövuoron jälkeen. Ehdin kuitenkin töissä torkkua muutaman tunnin, kun oli (onneksi) rauhallista, joten sekin vähän helpotti. Ja tietenkin kun pääsee kisapaikalle iskee pienoinen jännitys, niin eihän silloin enää väsytä!

Eka rata oli jo rakennettu halliin meidän tullessa lämppälenkiltä. 15 minuutin rataantutustumisaika on aika pitkä, mutta tulipahan juostua rata läpi moneen kertaan. Rata vaikutti tosi kivalta. Ei mitään tosi pahoja paikkoja. Kepeille viennin kanssa piti olla tarkkana, samoin päällejuoksu oli sellainen kohta, jota yritin kovasti treenata mielessä, jotta ajoitus menee nappiin.
Tältä se meno sitten näytti.
Hauskaa kun tossa radan lopussa joku huutaa: "Loppuun asti!". Se oli ilmeisesti ratamestari, joka huuteli mun lisäksi sitä muutamalle muullekin. Kuulin sen kyllä, ja siitä tuli pieni lisätsemppi. Mielestäni rata meni kivasti. No jos rehellisiä ollaan, Kikillä on kyllä aan kontaktilta nyt se käsitys, että se pysähtyy ja jatkaa matkaa kun mä juoksen sen ohi. Tartteis kai tehdä tälle asialle jotain. Iloinen oon siitä, että esimerkiksi keinun jälkeiselle hypylle tein takaakierto + persjätön, ja tää tuntuu (on tuntunut jo vähän aikaa) meille tosi hyvältä ohjauskuviolta. Ei tartte mitään valssia tehdä, olisin tollasessa kohdassa siinä kuitenkin myöhässä.
Tulokset ja ratapiirros tässä.

Toka kakkosten luva!
Toka rata oli hyppyrata. Katsottiin  radan rakennusta ja jälleen rata näytti aika kivalta. Mitään varsinaisia hankalia kohtia siinä ei ollut, mutta keskellä rataa suora, joka näytti siltä että siinä mennään ja lujaa. 7 minuutin rataantutustumisaika tuntui aika lyhyeltä ensimmäisen radan 15 minuuttisen jälkeen. Hyvin silti ehdin käydä radan läpi useaan kertaan ja pohtia eri ohjauskuvioita eri kohtiin. Radalle lähtiessäni en ollut varma haluanko nollan tältä radalta. Nolla tarkottaisi siirtoa kolmosiin, eikä sinne vielä ole kiire. Toki toivoin, että tehdään hyvä ja nopea rata. Ja maaliin tullessani luulin meidän tehneen nollan. Kuulin kuuluttajan sanovan 5 virhepistettä ja huoltojoukot kertoivat riman tipahtaneen. Ihan paras tulos tähän kohtaan siis! Tehtiin hyvä rata, ja mun mielestä se oli nopeaa menoa! Silti riman tippuminen antaa meille vielä hieman lisäaikaa kakkosissa. Riman tippuminen oli siis puhtaasti työtapaturma, noita sattuu vaikka Kiki tosi harvoin tiputtelee rimoja. Ja riman tippuminen ei tällä kertaa johtunut siitä, että mä tekisin jonkun tyhmän ohjauskuvion, josta Kiki olis hämmentynyt ja tiputtaisi siksi. Radalla tajusin pituutta ennen, että tosiaan voin huutaa Kikille jo tässä vaiheessa putkeen, sillä kyllä se putkeen mennessään hyppää välissä olevan pituuden myös. Tollasia kohta ei ihan hirveän usein ole, tai sitten en vaan ennen ole tajunnut tätä asiaa..
Etenemä hyppyradalla 4,73. Se on aika hyvä!




Oli siis todella kivat kisat ja meiltä hyvää työtä. Olen niin tyytyväinen, kun treenien hyvät suoritukset alkaa ehkä hiljalleen siirtyä kisoihin. Ehkä alan myös kohta uskaltaa ohjata rohkeammin ja vähän riskillä. 
Sininen muumimuki ekalta, keltainen tokalta radalta.































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti