perjantai 14. kesäkuuta 2013

Taitava, taitavampi Kiki

Käytiin treenailemassa aamutreenit ulkokentällä. Luonnonjumalat olivat meidän puolellamme, sillä sadetta oli kovasti luvattu ja taivas täynnä pilviä, mutta selvittiin kastumatta. On niin hienoa, kun tuo kenttä on keskellä luontoa. Koiran voi päästää autosta vapaana juoksemaan, kun ei siellä näy ketään muita missään. Saa ihan omassa rauhassa harjoitella.

Suunnitelmissa oli tehdä hyppytekniikkaa. Tehtiin edelleen 5 esteen sarjaa tasaväleillä. Ensimmäisellä kerralla palkkana oli kepo lelun kanssa. Turhan hyvä palkka, kun vauhti kiihtyi liiaki ja vika rima tippui. (Kiki ei muuten koskaan tiputtele rimoja). Ja siis korkeitahan nuo hypyt eivät ole, mutta tietenkin vika väli kävi ahtaaksi kun oli liian kiire. Vaihdettiin palkka namiin ja sitten sujui.

Kepo sai sitten treenailla Kikin kanssa keppejä ja muutaman esteen ohjauksia. Hyvin niillä meni. Edelleenkään Kikille ei ole niin väliä kuka sitä ohjaa, kunhan saa aksata! Kepo myös vedätti kepeillä aika paljon ja Kiki kesti sen. Olin kyllä sanonut, että älä juokse koiran ohi, mutta hyvä kun tuli taas ihan vahingossa testattua. Tästä riemastuneena päätin sitten tehdä ultimate-testin Kikille. Kepo keppien päähän ja lelu kepon taakse. Sitten mentiin kepit. Ekalle kerralla taas liian kiire ja joku keppi mentiin ohi. Toisella kerralla päästiin kaikki kepit ja Kiki sai lelunsa. Kolmannella kerralla edelleen oikein! Huippua! Vähän aikaa sitten keppien päässä seisova ihminen oli liikaa, vaikka Kiki ei olis palkkaa saanutkaan. Kummasti se koira vaan edistyy ja oppii ajan kanssa.

Tehtiin myös taas puomia ensin vedättämällä ja sitten niin, että jään puomin laskevan osan kohdalle ja Kiki saa palkan kepolta kontaktilta. Että vahvistuis itsenäinen suoritus, vaikka mä jäisinkin taakse. Vähän paremmin alkaa jo mennä, mutta vielä odottelen samanlaista edistystä kuin mitä keppien suhteen on tapahtunut.

Nyt onkin viikonloppu vapaa ja tarkoituksena suunnata katsomaan agilityn SM-kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti