lauantai 16. maaliskuuta 2013

Valsseja valsseja vaan

Treeneissä tehtiin rataa, jossa sai tehdä valssia valssin perään. Edelleen olen itse myöhässä. Kun on aloittelija, niin taktiikkahan on se, että ensin "kuljetetaan" koira seuraavalle esteelle ja sitten vasta tehdään ohjauskuviot. Tähän jos sais pikkuhiljaa muutosta niin, ettei tarvis kuljetella, vaan se ohjauskuvio lähtis heti edellisen ohjauskuvion perään. Sitten ei olis itse niin myöhässä tekemässä valsseja sun muita. Kun pystyi ajattelemaan ja toteuttamaan sen, että heti tuli valssi valssin perään, niin johan koira tiesi ajoissa mihin ollaan menossa. Eikä Kikiä tarvitse saattaa ponnistuspaikalle, kyllä se tietää mihin ollaan menossa niistä ohjauskuvioista. Emäntä ei vaan ihan aina pysty tekemään montaa asiaa tiukalla tahdilla.



Tehtiin pari toistoa ratapätkää ja Satu alkoi ihmettelemään, että onpas Kiki jotenkin vaisu. Ja totta, se oli aika rauhallinen juostessaan rataa. Kiki on ollut sinänsä ihan oma itsensä, mutta ehkä tosiaan vähän rauhallisempi. Ja hirveä nälkä sillä olis koko ajan. Taitaa olla juoksujen jälkimaininkeja. Mitään valeraskauteen viittaavaa hoivaamista ei vielä ainakaan ole. Tää viikko onkin ollut rauhallinen. Perjantaina oli viikon ainoa agility treenien muodossa ja tiistaina käytiin uimassa. Muuten on sitten Kiki saanut tehdä pitkiä lenkkejä. Ei siis ainakaan treeniväsymyksestä johdu Kikin rauhallinen tahti. Viime viikko olikin rankka, niin sen takia hyväkin ottaa ihan rennosti tällä viikolla.

Tässä toinen pätkä, jossa tarkoituksena oli tosiaan palkata lyhyemmäsä suorituksesta, jotta saatais Kikille vähän intoa.

Puomiahan ollaan viime aikoina treenattu ja olen huomannut, että Kikin vauhti on siinä hidastunut. Ajattelin, että jos vielä hieman vahvistais 2on2offia ja sitten alkais hetsata, että sais taas puomiin kunnon vauhdin takaisin. Sadun mielestä Kikille on tullut nuoren koiran angsti puomin suhteen. Kun oon tehnyt lelu etupalkkana, eikä Kiki ihan pystyis hillitsemään itseään, niin Kiki sitten on ratkaissut asian niin, että se himmailee loppuosaa todella vahvasti. Sadun mielestä nyt olis hyvä keskittyä targetin kanssa saamaan puomiin vauhtia ja jättää etupalkka hetkeks puomilta pois. Etupalkkaa vois kuulemma käyttää jos tekee ulkona / rappusissa 2on2offia ja siirtä sen myöhemmin sitten puomille taas. Kysyin vielä miten toimin sitten kisoissa, niin siellä ei kuulemma tarvi ottaa stressiä, et kun on kesken, niin on kesken.

Ollaan muuten tehty parina päivänä keppejä kotona. Ideana oli totuttaa Kiki etupalkkaan niin, että targetti voi olla namien kanssa edessä ja Kiki jaksaa keskittyä silti tekemään kepit. Muutaman toiston jälkeen Kiki oppi homman nimen. Vähän yritän siinä häivyttää Kikin riippuvuutta mun liikkeestä. Nyt sujuu 5 kepillä niin että olen vaikeammalla puolella eli vasemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti