keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Treenitauolla aikaa ajatuksille

Blogi on näköjään ollut aksatauolla kuten mekin. Iski ehkä pienimuotoinen kyllääntyminen kaikkeen harrastustoimintaan hetkeksi, joten oli hyvä pitää taukoa kaikkien kannalta. Lisäksi mun reisi oli samaa mieltä - lauantaina 19.12 se ilmoitteli itsestään huonon lämmittelyn seuraksena treeneissä. Maanantaina 21.12 oli vielä Teemun yksäri ja lämmittelyssä tuntui olevan ok, mutta heti kun alettiin tositoimiin niin se kipeytyi. Tästäkin syystä oli oikein hyvä tilaisuus pitää kahden viikon tauko agilitystä. Reiden (lieväkin) revähdys menee vain levolla ohi. Mulla ei ollut muuta lomaa kuin pyhät ja viikonloput, mutta vapaapäivinä nautittiin koko porukka ulkoilusta, lumesta (vau valkoinen joulu!) ja metsässä kirmailusta. Koiratkin näyttivät olevan tyytyväisiä, vaikka ei aksattukaan. Ehkä se on se omistaja joka sitä aksaa tarvitsee ;). Koirat tykkää kyllä kunhan tehdään jotain eli ihan mitä vaan. Menojen ohella linnottauduttiin sohvan pohjalle minä kirja kädessä ja koirat kainalossa. Kaikki olivat tyytyväisiä!
Kiki koirauimala Sippurassa

 Tauon aikana mietiskelin moniakin juttuja aksaan liittyen. Kikin puomin juoksari on jos ei nyt kuopattu, niin ainakin tauolla. Taidan pitää sille sikailukuurin, eli saa juosta puomia miten ikinä, ehkä jopa kannustan sitä juoksemaan kontaktin läpi, mutta en panosta juoksarin opettamiseen, koska aikaa ja resursseja ei vaan ole tarpeeksi. Samalla tarkoitus olisi kotona treenata kontaktilaatikolla ahkerasti 2on2offia. Hallilla sitten keskittyisin Fitdogin läksyjen tekemiseen ja muuhun hiomiseen. Ehkä nyt tyydyn siihen että puomi ei ole hyvä ja nopea, hyväksyn asian ja panostan niihin vielä tärkeämpiin asioihin. Pakko priorisoida. Tärkeämpää nyt on saada ratatreeniä tehtyä ja hioa yhteistyötä sitä kautta.

Tauko teki hyvää ja uudella innolla suunnattiinkin maanantaina Sporttikselle itsenäisiin treeneihin. Kiki teki keppejä ja vau miten se on kehittynyt! Se haki kepit joka kerta oikein huolimatta putkihäiriöstä, mun liikkeestä tai sijainnista! Tehtiin myös keinun paukutusta ja nopeita vapautuksia. Kiki on muuten nyt hyvin oppinut uuden vapautussanan. "Vapaa" sanan sijasta voin käyttää nyt "Jes" -sanaa. Lilille olen alusta asti opettanut jessin ja Kiki oppi sen nyt samalla kun on sitä sillekin hoettu.

Lili
Lilin tekemistä mietin myös tauolla. Meidän täytyy hiljalleen alkaa tekemään rataa ja parantaa estefokusta myös mun liikkuessa. Sehän kyllä menee sinne minne mä juoksen ja hakee helpoilla linjoilla olevat esteet, mutta vinot näytti olevan vaikeita kun oltiin tiistaina Seppo Savikon treeneissä. Samoin jos mun liike lähtee vähänkin ajoissa kääntymään pois esteiltä, ei Lili lukitse estettä vielä. Eikä se nyt mikään ihme olekaan, kun ollaan niin vähän tehty. Aletaan siis tekemään enemmän useamman esteen pätkiä, helppoja alkuun ja vähitellen vaikeutetaan. Aata pitää myös muistutella, kun näytti unohtaneen sen tekemisen tauon aikana, joten otetaan matto takaisin hetkeksi ja muistutellaan ensin ihan matalalla aalla. Keinun paukutuksen ja päähän juoksun muistaa hyvin. Puomia vois myös taas palautella mieleen.


Sokerina pohjalla mahaplätsi!
 Nyt jatketaan innolla treenamista, mutta pidetään mielessä että elämässä on niin paljon muutakin. Ei oo vielä iso hinku kisoihin, vaan jotenkin nyt talvella on niin ihana olla kotona ihan rauhassa. Saa olla kotona viikonloppuna eikä tarvitse joka aamu herätä kelloon. Arjen luksusta!

Kaikki kuvat Jemima
Oltiin viimeksi tänään koirauimalassa ja nuo kaksi vesipetoa menevät siellä aivan hulluiksi. Uiminen on parasta mitä ne tietää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti