maanantai 1. joulukuuta 2014

Keppiongelma?

No en nyt ihan sanoisi sitä ongelmaksi, mutta pientä päänvaivaa aiheuttaa kisoissa kepit. Nyt olen mielestäni kuitenkin päässyt lopputulokseen siitä, mistä tuo ongelma näyttäisi johtuvan. Lokakuun lopusta olemme harjoitelleet vaikeita keppikulmia etupalkalla niin, että mä olen hyvin passiivinen liikkumaan ja Kiki saa hakea kepit. Toiseksi viimeisissä kisoissa Kirkkonummella sitten ihan tarkoituksella kokeilin onko treenien suoritukset jo niin varmalla pohjalla, että Kiki osaa hakea kepit kisoissa. En oikeastaan edes ajatellut, että se olisi sille eri suoritus kisoissa kuin treeneissä. Yleensä sillä ei ole ollut mitään kisavire vs. treenivire asioita vaan on kisoissakin tehnyt juuri niin kuin on opetettu. Sainkin sitten huomata, että kahdella ekalla radalla Kiki ei keppejä hakenut ja toki silloin oli hieman hankalammat sisäänmenot ja itse seisoin paikoillani. Kolmannella radalla se haki kepit hienosti, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna silloin liikuin itse. Kahdella ekalla radalla ei juuri muuta vihreitä tullut keppien lisäksi, joten olin todella iloinen kolmannen radan nollasta ja varsinkin keppisuorituksesta.

Eilen Lägin kisoissa Lohjalla ekalla radalla oli hieman hankala kepeille lähestyminen ja hämyesteitä myös ympärillä. Kokeilin taas josko Kiki hakisi kepit. No ei se niitä hakenut. Ekalla kerralla umpikulmasta haki ehkä kakkosväliin, tokalla lähetyksellä muistaakseni taipui ekaan väliin muttei jatkanut pujottelua vaan jätti jonkun välistä. Sitten hetken rauhotin tilannetta ja kolmannella (muistaakseni, ei ole videolla) Kiki haki kepit oikein. Tokalla radalla oli tosi hankala keppikulma meille, koska siinä oli pakko päästä itse keppien vasemmalle puolelle eikä Kiki vielä kestä todella jyrkkää takaaleikkausta kepeille. Sain Kikin tulemaan käteen ennen keppejä, jolloin pystyin sen saattamaan kepeille päästen itse keppien vasemmalle. Tästä sainkin kanssakilpailijoilta kommenttia että hienot kepit! No oli - varsinkin meille, kun se oli tunnetusti vaikea kohta! No ei siitä radasta nollaa tullut, kun varmaan oma ote herpaantui keppien mentyä oikein ja olin myöhässä aan jälkeen.
Vikalla radalla olin jälleen liikkeessä ja Kiki haki kepit hienosti. Tästä tein päätelmän, että koska Kiki on opetettu liikkeeseen ja autan sitä liikkeellä kepeille, niin silloin se osaa hakea kepit. Ei mun tartte sitä mennä koukkimaan tokasta keppivälistä pääasia että mun liike ja rintamasuunta on kohti keppejä.  Jatkamme siis keppiharjoittelua, mutta kisasuorituksessa en voi vielä vaatia siltä keppien hakemisia olemalla itse passiivinen.

Lägin kisoissa oli tuomarin Jari Suomalainen. Kivoja ratoja. Ansapaikat löytyi, mutta ei mitään mahdotonta. Vika hyppyrata oli kivoin, koska siinä sai juosta! Ja olin sitten myöhässä enkä ohjannut yhtä hyppyä, joten 5 kiellosta. Eka rata oli tosiaan hylly, hyllytin itse kun halusin ottaa yhden kohdan uudestaan ja tokalla radalla Kiki hyppäsi saman esteen toiseen kertaan kun kartturi ei ollut oikein kartalla. Pieniä virheitä. Kyllä me vielä se tuplanolla ja voittonollakin jostain kalastellaan!

Ratapiirrokset kopsattu Jari Suomalaisen blogista

1. rata

2. rata 
3. hyppyrata


Viime fitdogin leirin teemanahan oli "ohjauksen perustekniikat" ja sitä noudatin näissä kisoissa ohjauksessani. Tein paljon peruskäännöstä kohtiin, joissa olisin saattanut muuten tehdä vastakäännöksen. Omaa ajoitusta pitää vielä hioa, mutta Kiki tuli kääntöihin eikä rykäissyt minnekään ansaesteille! Tästä lähtien joka kisoissa mulla on joku tavoite. Kirkkonummellahan se oli kokeilla keppiosaamista, Lohjalla tehdä peruskäännöstä. Seuraavissa kisoissa eri tavoite. Tavoite riippuu hieman rataprofiilista, koska onhan se nyt vähän turhaa harjoitella kepeillä persjättöä jos siinä ei ole rataprofiilin kannalta mitään hyötyä.

2 kommenttia: