tiistai 4. marraskuuta 2014

Läksyjä läksyjä

Lilin kasvattipalstalla oli hieman keskustelua treenien suunnittelusta. Jotkut ovat niin suunnitelmallisia, että ovat jo miettineet koko kauden treenit ja kisat ensi vuoden arvokisoihin asti. Pitäis kai itsekin skarpata! Olisi kyllä niin hyvä tehdä edes summittainen suunnitelma siitä, että mitä treenataan missäkin kohtaa vuotta. Kuinka usein kisataa ja missä kisataan. On vielä niin hakusessa tuo jaksottaminen ja treenaamisen vs. kisaamisen suhde. Tähän asti olen mennyt go with the flow. Jos on tosi akuutti juttu, sitä toki treenataan (esimerkiksi kesällä juoksu aa) ja siinä sivussa montaa pientä juttua hiotaan. Välillä taas kisataan ja silloin tietenkin treeniä tulee vähemmän. Viikonlopun koulutuksessa (jossa olin tosin Lilin kanssa) tuli myös hyviä pointteja siitä, että koska aika ja raha on rajallista, kannattaa miettiä mihin panostaa. On kuitenkin käytävä päivätyössä, joka vie suuren osan ajasta. Sen lisäksi on ehkä myös jotain muutakin tehtävää (vai onko?) kuin pelkkä koirien kanssa harrastaminen ja lenkkeily. Pick your battles noin niinkuin havainnollistaakseni että kaikkeen ei vaan aika riitä.

Kikin kanssa olen nyt siis keskittynyt fitdogin läksyihin. Viime viikolla tehtiin välistä vetoja. Kiki on viime talvena tullut ne hienosti vastakädellä ja vartalonkäännöllä, joten halusin ne nytkin tehdä niin. Peruuttaminen on ok, jos on yksi välistä veto ja rata jatkuu niin, että jatkoon ehtii.

Mulla käy tässäkin harjoituksessa tuo mulle ominainen juttu - jään hirveän kauas esteistä ikään kuin sillä yritän varmistella että Kiki tulee mukana oikein. Muuta selitystä en tuolle ole keksinyt kuin sen, että joskus takaakiertoon lähettäessäni olin myöhässä ja liian lähellä estettä, jolloin Kikillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tiputtaa rima, koska se ei mahtunut hyppäämään. Nyt sitten "varon" ja olen kaukana esteistä, vaikka eihän se niin toimi. Pitää olla edellä ja ajoissa ja lähellä esteitä. Olen silti ihan tyytyväinen siihen, että Kiki tuli vastakäteen ja homma alkoi toimia noin niin kuin suunnilleen. Lisää täytyy vielä treenata.

Viime viikon maanantaina treenatiin keppejä. Ihmettelin että miksi Kikiä nyt niin häiritsi putki, vaikka edellisellä kerralla näitä treenatessa ei tullut yhtään mokaa. No viimeksi treenatessa oli pelkät kepit eikä hämyputkea ollenkaan. Onhan se nyt paljon helpompi silloin! Pikku hiljaa olis tarkoitus ottaa näihin lisää mun liikettä mukaan.
Lilin kanssa oltiin Sanna Lehtosen treenissä 1-2.11. Veikkolassa. Ensin tehtiin ihan peruskuvioita, jolloin Sanna katsoi missä mentiin. Kokeiltiin myös vähän äänetöntä ja kädetöntä ohjaamista. Kädet on ainakin merkittävässä roolissa jos Liliä pitää saada irtoamaan sivusuunnassa oleville esteille. Tosi pätevästi se teki! Lilin väsymisen huomasi siitä, että se ei enää hakenut esteille vaan alkoi roikkumaan mussa kiinni. Eikä se ole ihme että tyyppi väsyy, se kun tekee aina sata lasissa kaiken! Kivaa oli päästä harjoittelemaan lisää takaa leikkausta. Sunnuntaina tehtiin hyppyjä vähän vinommilla linjoilla ja nekin sujui hyvin. Pimeä putkikulma sujui toiseen suuntaan, mutta toiseen suuntaan oli vaikeampi. Tätä asiaa täytyy Lilille kiltisti esitellä, ettei käy niin kuin putkijarrun kanssa ja Lili sanoo taas etten mene. Agilityssä se kestää tosi paljon, kun muuten elämässähän se on tosi nössö. Sen herkkyys tulee sitten esiin asioissa jotka sille esitetään sen mielestä liian vaikeina. Muutenhan se kyllä yrittää ja tarjoaa, mutta sitten jos on liian vaikeaa niin ei pysty. Mutta annetaan sille aikaa.

Videossa alussa perusjuttua, lopussa takaa leikkaus jossa Lilin piti käydä tarkistamassa tuleeko lelu Sannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti