sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kaksi maailman parasta treenikaveria!

Ne on mulle parhaita! <3 Molemmat niin omanlaisiaan, molemmat tekee täysillä. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta yhtä rakkaita ovat molemmat. Toki tyypit ovat mulle paljon muutakin kuin treenikavereita, mutta treenatessa saa iloita kehittymisestä ja yhdessä tekemisestä aivan eri tavalla kuin tavallisessa kotielämässä.

Viime maanantaina oltiin maanantaiseen tapaan Sporttiksella omatoimitreenaamassa. Kikin kanssa treenilistalla kontaktit ja käteen tuleminen. Lilin kanssa tehtiin rengasta - ei mainittavaa edistymistä tässä mun suunnittelulaiskuuden vuoksi.. Lisäksi tehtiin keinun päähän juoksua ja tää oli hieno! Eka toisto Liliä hieman jännitti, sitten juoksi lujaa päähän. Lisäksi sai paukutella keinua. Tehtiin myös putkijarrua hieman, tosin sekin oli vähän puoliksi vaan mietitty. Pitänee Lilillekin tehdä jonkunlaista suunnitelmaa, että tulee edettyä senkin kanssa. Tosin voisin myös käydä ostamassa maton aan harjoittelua varten ja panostaa siihen nyt. Ohjauskuviot ja erikoisesteet tulee sitten pikku hiljaa.

Kikistä videot maanantailta. Aalla tuli pari huonoa toistoa, niistä jäi palkatta. Vika toisto aalla tehtiin valmiina olevalla etupalkalla ja se oli parempi.
Käteen tuleminen meni tosi hyvin, oliskohan kaksi hutia tullut. Olin todella tyytyväinen! Näiden lisäksi tehtiin puomin 2on2offin vahmistamista ja pari puomia vedättämällä. Hyvistä nopeista menoista 2on2offiin saa namin ja sitten lelun vapautuksen jälkeen. Toistaiseksi toimii, eikä jää kyttämään lelua liikaa. Toivon todella että saataisiin puomiin vauhtia ja itsenäisyyttä näillä konsteilla..

Tällä videolla käteen tuleminen eli putken pään valitsemista.


Tiistaina oli Huippis ja Kiki oli huippis! Tehtiin rataa, jossa oli paljon takaa kiertoa. Oivallus oli se, että voin tehdä niistotyyppisen ohjauksen myös kaukaa sivulle lähettämällä. Kiki lukitsee niin kivasti esteitä, että pääsen sitten itse ajoissa liikeelle. Toinen huomio oli, että u-putkeen lähetän yleensä sijoittumalla itse putken suiden väliin. Yritin lähettää putkeen olemalla ulkokaarteessa, eli vähän niin kuin leikkaamalla ja silloin mun piti saattaa Kikiä paljon pidemmälle, kun muutenhan se lukitsee putket tosi kaukaa jolloin pääsen taas ajoissa liikkeelle. Eli nämä treenilistalle.

Torstaina Lili sai harjoitella Kimppiksessä takaa leikkausta ja ne oli hieman vaikeita vielä. Sujuivat kyllä, mutta treeniä lisää. Tehtiin sen kanssa ihan lyhyttä pätkää. Sen lisäksi Kiki sai tehdä keppejä etupalkalla (=namikuppi) ja treenattiin takaa leikkausta. Meni hyvin. Jyrkissä takaa leikkauksissa pitää muistaa antaa sen pujotella pari ekaa väliä ennen kuin ryysää perään.

Tänään oltiin Kirkkonummella kisoissa Kikin kanssa. Kahdella ekalla radalla tuli keppivirheet. Ollaan keppejä treenattu ja ihmettelin hieman että mistä ne virheet tuli. Ekalla radalla Kiki haki kakkosväliin, toki oli hieman hankalampi lähestyminen mutta silti sen olis pitänyt osata hakea kepit. Toisella radalla haki kepeille vasemmalta puolelta sisään. Tarvitaan siis lisää keppitreeniä ja vielä malttia kisoissa keppien hakemiseen.

Vikalla radalla kepitkin löytyi oikein ja saatiin nolla! Olen kyllä tosi tyytyväinen, että kahdella ekalla radalla kepit oli ainoat virheet. Tuntuu siltä, että meillä on nyt sellainen yhteinen tekemisen meininki. Varmuutta pitää vielä saada, mutta luotan kyllä siihen, että Kiki tekee mitä pyydän. Ei ole niin paljon enää hakeutunut putkiin joka tilanteessa. Toki putkiansat tulee tiedostaa, mutta jatkossa on kyllä tarkoitus ihan testatakin selvitäänkö kisoissa putkiansoista.


Laitetaas vielä ne toisetkin radat. Ekna hyppis, josta ei kyllä tullyt HYL kuten videossa lukee vaan 5 vp.
Ja sitten se keskimmäinen agirata, jonka hyllytin itse koska halusin että Kiki tulee kepit uudestaan samasta kulmasta. Se ei oo vielä varmastikaan tottunut siihen että vaan törötän vieressä sen hakiessa kepit. Näitä siis treenataan, ettei se ole mun liikkeessä kiinni. Niin ja sehän jättää myös vikan keppivälin pujottelematta eli persjättöä kepeille täytyy harjoitella kisavireessä..


Monta pohdintaa olisi mielessä ja haluaisin niistä tänne kirjoittaa, kunhan saisin aikaiseksi. Olen lähiaikoina paljon miettinyt esimerkiksi katseen ja koiraan katsomisen merkitystä agilityssä. Alussahan se on aivan selvää, että aloittelevalle hoetaan: "katso koiraan" joka välissä. Mä käytän paljon ohjausta, jossa Kiki saa mennä mun selän takaa ja myös luotan siihen, että se tulee mun mukana radalla. Juuri siksi on nyt viime aikoina tullut muutamia hyviä muistutuksia siitä, että koiraa pitää siltikin katsoa vaikka luottaa kuinka yhteiseen tekemiseen. Tästä ehkä lisää kunhan jaksan kirjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti