maanantai 24. marraskuuta 2014

Fitdogin 2. leiri: rytmitys

Huh olipa taas mehut vievä leiri! Mutta sitähän me toivotaan!

Lauantaina aloitettiin vasta puolen päivän jälkeen Vantaalla Juhan opissa. Juha oli laatinut sellaisen vaatimattoman 34 esteen radan. Siinä oli jos jonkinlaista rytmityksen ja käännön kohtaa. Alko ehkä jo pikkasen rataantutustumisessa hengästyttää radan suorittaminen, vaikka positiivisesti ajattelinkin. Alkuun hiottiin putkijarru kuntoon, seuraava tiukka paikka oli suoran putken jälkeinen rytmittäminen, jolla piti saada koira kääntymään pois toiselta suoraan hyppylinjalta olevalla hypyltä. Siitä kun oli selvinnyt, saattoi koira livetä helposti ennen aata takaakiertoon ja sehän ei ollut haluttu juttu se. Sitten kun selvisi muurin jälkeisestä takaakierrosta ja välistä vedoista, niin taas oli tilaisuus törkätä koira väärin takaakiertoon. Oli niin monta kohtaa jossa piti olla oikein rytmittämässä ja pitää koiraa hallussa. Tässä treenattiinkin ohjaaja fokusta.
Videolla muutamat onnistuneet pätkät. Lopussa hiottiin edelleenkin sitä suoran putken jälkeistä rytmitystä ja ei hitto että sitä hiottiinkin. Molemmat alettiin olla jo väsyneitä, ja välillä saatoin liian pitkälle, välillä hidastin omaa liikettä liian aikaisin jolloin Kikikin kääntyi liian aikaisin.. Treenikaverit tsemppasivat kentän laidalta ja mä yritin antaa kaikkeni, mutta en vaan saanut tarpeeksi irti. Juha läksyttikin mua että sulla on hyvä koira ja sä pystyt siihen kyllä! Taisin sanoa muutamankin vastalauseen erinäisen kerran ;). Toki yritin ja olisin itsekin halunnut antaa enemmän, mutta kun ei näitä taitoja vaan yhdessä yössä opita! Melkein tihrustin itkua tämän treenin jälkeen, kun olisin vaan halunnut olla parempi! Mitenniin tää agility on tunnelaji?!

Jäähdyttelyn ja hetken hengähdystauon jälkeen päästiin Jennan oppiin. Ja vitsi miten olikaan kivaa! Oli sekin haastavaa, mutta Jenna on itse niin ihanan positiivinen, ettei ollut yhtään niin piiskattu olo kuin edellisissä treeneissä. ;) Treenattiin kiihdytyssuoran jälkeistä sylkkäriä AIKA monta kertaa, koska kun tultiin vauhdilla valuin vaan liian pitkälle, enkä siksi ehtinyt seuraavan esteen merkkaukseen. Ja Kikihän hakis hypyt kyllä, että ihan turhaan saatoin sitä niin pitkään. Tällä radalla sain olla ylpeä Kikin este fokuksesta, kun ennen juoksusuoraa se niin hyvin haki takaakiertoon, että sain hyvin etumatkaa. Sylkkärikohdan jälkeen Kiki haki hienosti sinne minne mun rintamasuunta näytti. Sehän otti väärän hypyn, jos mä olin sijoittunut väärin. Miten toi koira on vaan niin taitava ja armoton opettaja näissä! Siis ihan paras ope, koska sehän tekee oikein kun mä teen oikein!
Videolla aa on huono, mutta otettiin se uudestaan ja silloin oli oikein mallikas. Puomia piti vielä hioa, mutta ei ehditty eikä oltais jaksettukaan. Tuli tässäkin treenissä juostua aika paljon tota väliä 6 - 14 joten hyvät sykkeet sai ja hien pintaan. Hapotti treenin jälkeen! Mutta oli niin mahtavaa! Jennan treenissäkin 30 estettä.


Sunnuntaina suunnattiin vuorostamme Masalaan ja vuorossa oli Teemun, Niinun ja Jerryn treenit. Aloitettiin Teemun perusasiat kuntoon -treenillä. Mikäli kiihdytän, Kikin pitää kiihdyttää, mikäli jarrutan Kikin pitää jarruttaa. Tehtiin flatworkia eli ilman esteitä. Tai olihan ne esteet siinä, mutta rimat oli maassa ja esteet oli ehkä enemmänkin häiriönä - kuunteleeko koira kääntymistä ja jarrutusta vaikka se este onkin siinä edessä. Kikihän reagoi näihin kyllä, mulla vaan kesti hetken tajuta että mitä tässä haetaan ja kuinka paljon sen koiran pitää jarruttaa. Hyviä ajatuksia tuli  kyllä. Ehkä vois niitä peruskäännöksiäkin käyttää, kun osais itse kiihdyttää, jarruttaa ja muuttaa suuntaa, niin se koirakin tekee pienet käännökset!

Niinun treenissä pääsikin sopivasti testaamaan rytmitystä. Varsinkin pituudella kääntö oli se mitä odotin innolla - saanko Kikin kääntymään pelkällä rytmityksellä ja vielä pystyn ohjaamaan sen oikealla esteelle, ettei se valu putkeen. Kunhan itse olin ajoissa ja tein rohkeasti jarrutuksen ja selvän suunnan muutoksen niin WAU! Kikihän teki just niin kuin halusin! Miten yksinkertaista (en sano että helppoa). Olisin muuten tehnyt tollaiseen kohtaan vastakäännön, mutta aivan mahtavaa oppia perusjutuilla kääntämään koiraa tiukasti!
 Päästiin tekemään kaikki tarjolla olevat 4. vaihtoehtoa. Niinu kehui Kikiä hirveästi, sanoi että sulla on niin hyvä koira että pääset sen kanssa vielä vaikka minne! Siihen mä vastasin että sitten kun itse opin nää rytmityksen ja muut.. Niinu vakuutti mun ne oppivan. Niinu oli vaikuttunut Kikin estefokuksesta, siitä että voin jättää sen suorittamaan esteitä ja edetä itse jo kauas. Olinkin todella todella tyytyväinen mun treenikaveriin siitä, miten se jälleen haki takaakierron kaarteesta ja mä vaan sain posottaa eteenpäin! Ihan mahtavaa luottaa että koira hoitaa oman tonttinsa ja ottaa ne esteet mitkä olen sille kertonut! Jatkossa ehkä siis näemme mihin ohjaajan rahkeet riittävät agilityn saralla, jos koiralla kerran on paljon hyviä ominaisuuksia agilityä ajatellen.

Niinun treeniin oli aivan mahtavaa lopettaa tämä leiri agilitytreenien osalta. Tuli niin paljon onnistumisen tunteita ja hyvää mieltä, että ei oo tosikaan. Kiki on niin mahtava, koska sehän reagoi juuri niin kuin pitää. Kun saan vaan oman ohjauksen rytmin kuntoon niin ehkä meillä voisi ollakin mahdollisuus juosta jostain kisoista vielä se voittonollakin! Sitä unelmaa kohti!

Meillähän on leirillä eläinlääkäri, joka on enemmän paikalla koirien fyysisen kunnon tarkkailijana kuin varsinaisena eläinlääkärinä. Karoliina tsekkas Kikin treenien jälkeen ja löysi kyllä samat jumit mitä kerroin sillä olleen. Ei mitään pahaa, mutta selvää jumia lantion alueella. Sanoikin että Jerry Ketolan vastaanotto on varmasti oikea paikka Kikille. Kehui myös että Kikin meno Niinun treeneissä oli niin vaivattoman näköistä.

Viimeisenä ponnistuksena oli vielä Jerryn fysiikkatreeni. Saatiin harjoitella juoksutekniikkaa ja tuli ahaa-elämys sen suhteen. Jospa meistä kaikista nyt pikajuoksijoita kehkeytyisi! Tai ainakin pystyisimme radalla juoksemaan tarvittaessa mahdollisimman nopeasti! Oli kyllä siistit treenit kun sai painaa juosten menemään. Tänään on sitten hieman jalat hellinä. En mennyt pyörällä töihin, kun en tiennyt onko liukasta. Jos sama sää jatkuu niin sitten jatkuu pyöräilytkin. Nastarenkaat on ostoslistalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti