torstai 5. kesäkuuta 2014

Ohjaajaan potkua

Matkustusmukavuutta - Variogaten veräjä ja Kaaharitassujen mittatilausväliseinä. Suosittelen todella! Tuo mittatilausväliseinä tuli halvemmaksi kuin Variogaten oma väliseinä, joka ei sopinut meidän pieneen takaboksiin ollenkaan. Oli turhan massiivinen ja epäkäytännöllinen muutenkin. (Lisäksi ihan hemmetin hankala koota huonojen ohjeiden kanssa)

Tiistain treeneissä Kiki jaksoi hyvin edellispäivän kisoista huolimatta. Tehtiin taas alkuun tasasella kerran targetille juoksua. Sen jälkeen puomi radan osana ilman hetsausta, kontaktilla Satu targetin kanssa. Kiki tuli aika hyvällä draivilla puomin vaikkei tiennytkään targetista etukäteen. Työ alkaa tuottaa tulosta. Jospa se tästä kehkeytyisi taas nopeaksi ja tarkaksi puomiksi.

No aloitetaan kuitenkin alusta. Kakkosena oli suora putki, jonka päässä olin vastaanottomassa. Siitä koira mukaan ja hypyn kautta toiseen putkeen. No ei me sinne asti päästy kun mun rytmitys oli taas hukassa. Koiraa pitää kuitenkin saattaa sen verran, että se tietää mihin ollaan menossa eikä vaan pysäyttää omaa liikettään töksäyttäen ja huitasta kädellä että mene. Ei se noilla avuilla mene. Tässä oli jo itsellä kiire lähteä seuraavaan kohtaa, siksi näin kökköä ohjausta. Tätä kohtaa hinkattiin sitten paristi. Kun maltoin lähettää kunnolla neloselle eli siihen toiseen putkeen sain hyvän etumatkan ja tehtiin kuulemma päivän paras sokkari seuraavaan kohtaan. Ekalla kerralla mun ohjaus jatkui taas liian löysänä ja tietysti Kikin kaarrokset venyy ja valuu. Seuraaville toistoille yritin saada napakampaa ohjausta. Ja ihan vinkkinä itselleni - jos ehdin ohjaamaan eteen niin se on tietenkin nopeampaa kuin takaaohjaus.


Kepeille oli hieman kinkkisempi kohta, mutta haltuunotolla se meni hyvin. Lopuksi kokeilin ohjata vastakäännölle keppejä edeltävän hypyn ja siitä käskytin kepeille, niin toimi noinkin. Hyvä että on vaihtoehtoja!
Kiki mietiskelee tassut ristissä


Mulla on kyllä ongelma oman vireeni kanssa treeneissä. Kisoissakin joskus eka rata menee löysällä ohjauksella. Tätä täytyy työstää. Voisi miettiä Vapun ehdottamaa flow-rataa ja saada sen muistelemisen avulla itselleen hyvän draivin. Taidan ottaa uudeksi flow-radaksi vauhdin takia (vaikka se ei nyt  muuten ollutkaan niin flow) maanantain hyppyradan. Siinä oli fiilistä vaikka loppuikin vähän ohraisesti..

Lopuksi pieni kevennys - Lili the virtahepo! Käytiin tänään koirarannalla (sitä ennen sunnuntaina) ja Lili on kehittynyt huimasti. Nyt se menee heti tosi rohkeesti veteen ja sukelsi jopa poroa, joka meinasi kohdata hukkumiskuoleman. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti