sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kiki lentää

Että olipas vauhdikkaat agilitytreenit.. Tehtiin muutamaan kertaan aata, ja se meni välillä turhan lujaa. Todisteena video.

Alussa tehtiin kahta peräkkäistä estettä vekillä, eli että itse seison esteiden välissä, niin että koiran täytyy kiertää mut ja samalla se saa suoran linjan eteen esteelle ja sen jälkeen tulevalle puomille. Toimi aika hyvin. Puomilta jatkettiin putken kautta muurille ja siitä olisi tullut aa, mutta mun kroppa näyttikin viereiselle putkelle ja sinnehän Kiki tietysti meni, koska onhan putki tietenkin tutumpi ja kivempi kuin aa! Tehtiin myös kahdella esteellä välistä vetoa. Ensimmäisenä versiona lähetys esteelle, itse valssaten ja sitten taas kääntyen. Me ollaan tehty välistä vetoa hartiakäännöllä ja se kun tuntuu yksinkertaisemmalta, jos sen osaa, niin tehtiin sitten sitäkin. Ja se on helpompi ja yksinkertaisempi. Ainakin itse olen nopeampi, kunhan saan ne hartiat kääntymään. Ja tärkeintä, että Kiki seuras
hienosti!Mietin ratapätkää ennen, että onkohan fiksua tehdä aata radan osana, koska Kikillä ei vielä kropan hallinta ja aan osaaminen ole kohdillaan. No tehtiin kuitenkin ja seuraksena oli seuraavaa.. Videon jälkeen tehtiin toki uudestaan hieman hallitummin. Lihaskunnon kasvattaminen ja kropan hallintatreenit taitaa olla ajankohtaisia. Nuori koira kun on, niin ei siltä vielä tarvitse odottaakaan täydellistä kropan hallintaa.


Että sellasta.. Välillä vähän hirvittää ja mietin, että onkohan tää harrastus ihan järkevää. Pitänee siis jatkossa luottaa omaan harkintakykyyn.

Muutamat kuvat vielä treeneistä.2 kommenttia:

 1. Kyllä agiliti on ihan valtavan mukavaa ja on se järkevääkin, jos vaan muistaa edetä sopivaan tahtiin, pitää koiran kunnosta huolta, eikä rasittaa sitä liikaa. Justiin ne alastulot (hypyt, A) on aika rasitusta koiran kropalle etenkin etupäälle. Maltti on valttia :)

  Mutta joo, Incahan olisi maksi, jos me kilpailtaisiin ja kuitenkin se olisi pieni maksikoiraksi, että aikamoista haipakkata se koiran kropalle olisi. No, me ei kilpailla ja toistaiseksi ei treenaillakaan. Treenien aika on sitten joskus...

  Liinukin kyllä pääse agia treenaamaan, mutta en pidä mitään kiirettä. Incan kanssakin aloitin vasta vuosi sitten, jolloin se oli n. 1v 4kk.

  Mukavia treenejä teille!

  VastaaPoista
 2. Otan sun vinkistä vaarin ja menen hierontakurssille. Osaan sitten itse edes vähän jotain. Jatkossa pyydän hierojan hieromaan Kikin ja sitten voin toteuttaa hänen ohjeitaan.

  Säkäkorkeusrajat on aika ikäviä. Pieni maksikoira joutuu hyppäämään kyllä hirveän isoja esteitä. Onneksi Kiki sattuu olemaan pieni, sen näkee jo silmällä että on medi. Eikä me olla vielä kisakorkusia esteitä menty, ihan pieniä vaan.

  Puomilla ja aalla on treeneissä 3 kerran sääntö. Aatahan me ollaan tehty vasta ihan muutamia kertoja.

  VastaaPoista