sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Nollavoitto Kirkkonummella!

Mun ja Kikin ensimmäinen nollavoitto! Hauskaa tästä teki sen, että katsoin meidän olevan ykköstilalla kun lähdin jäähdyttelemään kaverin kanssa. Takaisin tullessa seurakaveri onnitteli ja mä kysyin fiksuna: "Mistä??" Siellä me edelleen oltiin ykköspaikalla! Oho! Tuli kyllä niin puun takaa. Meidän vauhti ei ole niin hyvä kun noilla parhailla ja tuolla kisoissa niitä nopeita koirakoita oli. Me onnistuttiin tällä kertaa ja oli meidän vuoro pokata ykköspalkinto.
Voittorata oli päivän viimeinen rata ja Ritva Herralan käsialaa. Edellisillä radoilla tuomaroinut Anne Savioja katsoi kontakteja Ritvan pyynnöstä, kun kerran paikalla oli. Isojen kisojen tunnelmaa. :) Rataan olen tyytyväinen. Puomin kontakti sai olla mitä oli, sen kanssa tehdään edelleen töitä. Lopussa mun piti tehdä sinisen putken jälkeen pakkovalssijaakotus, mut pasmat meni sekaisin ja ehdin vaan tajuamaan että Kiki on menossa oikeaan suuntaan ja mun jalatkin näyttää sinne joten huikkasin putkeen - ja tässä tilanteesssa ei varmasti ollut haittaa putkihullusta koirasta. Lähtöhyppyhän kummitteli siinä vieressä ja siksi pakkovalssijaakotus olisi ollut meille paras, mutta toimi se näköjään noinkin. Palkinnoksi saatiin muuten Tefalin Jamie Oliver pizzavuoka :D!

Keskimmäinen agirata meni muuten suunnitelmien mukaan, paitsi että Kiki sinkosi kepeiltä putkeen joka oli ekan radan kuvio.. Ei se edes vilkaissut mua vaan oli päättänyt mennä putkeen. Muuten olen tyytyväinen, että lopun aan jälkeinen haltuunotto toimi. Muistiin itselle että aan jälkeisiä niistoja pitää harjoitella. Meni pitkäksi.

Ensimmäiseltä eli hyppäriltä saatiin myös nolla. Hyvä rata, keskityin ohjaamaan tarkasti kuten kaikilla radoilla (tai ainakin pyrin siihen), joten ehkä vähän varovaista menoa, mutta tätäkin asiaa työstetään. Parempi ohjata tarkasti kuin häseltää menemään ja olettaa liikaa.

Kiki tuntui jälleen omalta itseltään, irtosi hyvin ja haki esteitä.

Pitää olla pikkasen pläski 

Viime viikon torstaina Kiki pääsi Remediumiin Marin käsittelyyn. Ja jumissahan se oli kuten olettaa saattaa Fitdogin hyytymisen perusteella. Mari sanoin että Kiki kyllä hyvin vastasi hoitoon, mutta etuosassa oli jumia, samoin takaosassa ja häntäkin oli aivan jumissa. Hoidon jälkeen Kikillä oli reilun viikon tauko agilitystä, muuten se sai liikkua normaalisti. Niin ja Remediumissa punnasin Kikin ja yllätyin kun vaaka näytti yli 12 kiloa! Kotivaa´alla sama lukema ja nyt Kiki onkin laihiksella. Pullero saanut kilon lisää.. Pitkän karvan kanssa lihomista ei niin huomaa. Lisäksi ollaan oltu laiskoja ja ovat saaneet 500g lihapötkön puoliksi ja vielä jotain extraa siihen, niin ei ole ihmekään Kikin lihominen. Kikin annoksen pitäisi olla vähän yli 200g vaan, kun se käyttää ruoan hyväkseen niin hyvin. Lili taas kuluttaa niin paljon enemmän kun on aktiivinen joka tavalla, joten voi syödäkin enemmän. Nyt ollaan taas lisätty lenkkien pituutta ja koirauimalassakin päästy käymään. Eiköhän se Kikin vyötärö kohta ole entisensä!

Varasin Kikille vielä hieronnan ensi viikolle jotta se varmasti nyt pysyisi kunnossa. Katsotaan onko Marin kertaalleen antama hoito riittänyt vai pitäisikö nyt hoidattaa tiheämmin. Seuraava Marin hoitokerta on sitten ensi kuun Fitdogin jälkeen.


Lili hyppytekniikkatreenissä

Mari Sydänmaalakka piti junnuille hyppytekniikkaa. Perussarjalla aloitettiin ja Lili oli vähän ihmeissään. Tarvitsi lopulta mut etupalkaksi lelun kanssa. Aiemmin on kaasutellut sellaista vauhtia että namipalkka on ollut etupalkkana, lelusta kun saa lisää vauhtia. 

Set pointissa nostettiin jo 40 senttimetriin kun meni hyvin. 
Lopuksi vielä etäisyyden arviointia. 

Malttia ja miettimistä olis hyvä saada Lilille lisää. Näitä nyt pitäisi muistaa ahkerasti tehdä, jotta se tekniikkaa pysyy hyvänä vauhdista huolimatta.

2 kommenttia:

  1. Onnea voittonollasta! Agility kiinnostaa aina, joten pakkohan sitä on jäädä seurailemaan teidän blogia. Ilen kanssa käydään kerta kuussa myös hyppytekniikka treeneissä ja pojat siinä onkin tekemistä kun maltti ei ole Ilen valtti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos onnittelusta! Hyppytekniikkatreeni tekee kyllä hyvää malttamattomalle. :) Meillä näitä agilityjuttuja riittää, joten kiva kun seuraat.

    VastaaPoista