sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Vihdoin fitdog -leirin jälkeisiä fiiliksiä

Blogi on ollut mielessä, mutta toteutuksen asteelle kirjoitukset eivät ole päässeet.

Pari viikkoa sitten oltiin RIMAn kisoissa, jossa tuomarina itävaltalainen Bern Huppe. Radat oli todella koukeroisia ja niissä piti viedä koiraa lähes nenästä radalla eteenpäin. Ylläri että hyllytettiin kaksi ekaa rataa. Kolmannella olin päättänyt, että nyt pidän Kikiä ohjauksessa niin tarkasti, että sillä ei ole mahdollisuutta tehdä omia ratkaisujaan. Nolla siltä radalta tuli höystettynä kontaktisulkeisilla.

Mutta itse asiaan. Meillä oli ensimmäinen Fitdog -leiri 17-19.10. Perjantaina aloitettiin luennoilla ja saatiin harjoitella henkisen valmennuksen luennolla sisäisen kampittajan pois potkimista pään sisältä. Parhaaseen vireeseen ja suoritukseen päästäkseen on keskityttävä siihen mitä on tekemässä ja suljettava kaikki muut asiat pois. Aina se ei onnistu, joten harjoittelemista riittää.

Lauantaina oli rankka päivä, sillä koirakkoa testattiin 4 eri osa-alueella ja sen lisäksi ohjaaja teki kuntotestin. Me päästiin aloittamaan Niinun keppitreenillä. Yllättäen keppien vieressä oleva putki imaisi Kikin sisuksiinsa. ;) Keppien hiominen oli aloitettu ennen leiriä, mutta paljon on siinäkin tehtävää. Yhteensä tehtiin siis 8 eri menoa kepeille.  Tässä videossa lauantain suoritus ja perään sunnuntain onnistunut suoritus pienen hiomisen jälkeen. Eli päästiin siis ansaitusti sunnuntaina hiomaan keppejä, koska sitä todella tarvittiin.

Keppitreenin jälkeen heitin Kikin kotiin ja lähdin itse fysiikkatreeneihin. 30 sek aikaa per liike ja suoritettavat liikkeet olivat kyykky, vatsa- ja selkälihakset sekä punnerrukset. Olin positiivisesti yllättynyt tuloksistani.

Sitten kodin ja pienen lepotauon jälkeen ajoin Vantaalle ja siellä ensin Juhan ratatreeniä. Mielestäni meillä meni aika hyvin, ihan pientä hakemista ohjaajalta, mutta välistävedot ja muut kuviot sujuivat kerralla. Sen jälkeen sitten Teemun treeniin, jossa oli samalla ratapohjalla 4 eri rataa suoritettavana. Teemu vielä loi painetta ohjaajille ilkeilemällä ja kertomalla että rataantutustumisaikaa on 6 minuuttia, sillä mehän saimme ratapiirrokset jo edellisenä iltana. Olin onneksi ehtinyt opettelemaan 2 rataa jo kotona, eli opettelin vielä toiset kaksi ja yritin pitää mielessä miten mikäkin rata menee. Omalla suoritusvuorolla sai sitten vielä paperista kurkkia miten ne radat menivätkään. Selvittiin testistä hyvin, muistin kaikki radat ja mentiin ne oikein. Saimme hyvää palautetta siitä, että linjat ovat hyvät, palkkaus hyvää ja koira on hieno. Kiki meinasi saada paikallaanpysymisestä täydet pisteet, mutta kerran unohdin sanoa sille paikka kerratessani rataa ja lähtiessäni siitä sitten omalle lähtöpaikalleni, jolloin Kiki lähti mun mukaan. Enpä ole koskaan ennen tehnyt renkaalta tiukkaa takaisin päin käännöstä, ja jälkeenpäin huomasinkin että jotkut linjat olisi voinut ohjata fiksumminkin. Olen silti iloinen että paineensietokykyni oli hyvä!

Viimeisenä rutistuksena Jennan kontaktit. Ensin kaikki kontaktiesteet vedättämällä ja ne ihan ok. Sitten taaksejättäytymällä ja eihän Kiki puomia mene yksin. Aa oli paras, vaikka siinä toki näkyi se, että ei olla vielä taaskejättäytymistä juoksu-aalla tehty.

Lauantain suoritukset kertoivat kyllä meidän tason. Kontaktit ja kepit vaativat vielä paljon treenaamista. Olinkin hieman pettynyt, kun ei päästy sunnuntaina treenaamaan kontakteja, mutta toki kontaktit ovat varmasti monelle vaikeita.

Sunnuntaina oli sitten testien perusteella jokaiselle koirakolle kaksi treeniä. Pääsimme odotetusti Niinun kanssa tekemään keppejä ja olen niin tyytyväinen niiden edistymiseen. Olemme tehneet keppejä tällä viikolla kerran namikuppi etupalkalla ja Kiki oli niin pätevä! Tehtiin avo- ja umpikulmasta ja homma kyllä toimi.

Toinen treeni meille oli Juhan ratatreeni, eli siis rytmittämisen harjoittelemista. Tästä treenistä kertoo kaiken se, että ehkä noin 80 % ajasta hiomme 2. esteen rytmitystä, koska Kiki meni sen jälkeen putkeen, vaikka sen olisi pitänyt kääntyä tiukasti. Sitten kun vihdoin tuo kohta sujui pääsimme kyllä loput 28 estettä radasta suht kivuttomasti läpi. Ensimmäisessä videossa Kiki menee putkeen, vaikka sinne ei todella pitänyt mennä. Toisessa homma alkaa jo toimimaan. Tätä treenattiin siis ehkä noin miljoona kertaa.


Lauantaina tiesi kyllä tehneensä, sillä neljät lämmittelyt ja neljät jäähdyttelyt treenien lisäksi veivät hyvin voimat. Plus tietysti oma kuntotesti. Sunnuntai olikin sitten melkein lepoa, kun sai tehdä vain kaksi kertaa lämpät ja jäähdyttelyt, sekä spurtata itse vesisateessa 300 metriä niin lujaa kuin pystyi. Tämän jälkeen 5 minuutin palauttelu ja samat 300 metriä toiseen kertaan. Juoksutestissä taisin saada aika hyvät ajat jos vertaa yleistä tasoa. Lihaskunnossa siis parannettavaa, mutta se onkin tiedossa ja odotettavaa, kun olen tehnyt enemmän aerobista liikuntaa, koska siitä myös pidän paljon enemmän kuin lihaskuntotreenistä.

Hyvät on fiilikset leirin jälkeen! Treeni-intoa riittää ja suunnitelmia treeneistäkin. Ollaan siis ehditty leirin jälkeen tehdä keppitreeniä ja tänään tehtiin valssiharjoitusta. Videota siitä tulossa huomenna.. Lili on päässyt myös treenaamaan. Näistä lisää huomenna, muuten tästä tulee niin maratonpostaus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti