maanantai 6. lokakuuta 2014

Hyllymetrejä keräämässä

Sunnuntaina käväistiin Kouvolassa kisaamassa Kikin kanssa. Mulla on kisateemana: vaihtelu virkistää - eli halu kisata vähän eri ympyröissä. Virkistävää kun ei tunne läheskään ketään kilpakumppaneistakaan. Kepo lähti onneksi mukaan, niin ei tarvinnut yksin ajella tuonne asti.

Kisojen teemana ja kompastuskivenä meillä oli lähinnä kepit ja putket. Kepeillä tarvitaan edelleen itsenäisyyttä ja tämän asian olen toki tiedostanutkin. Keppihäiriöiden sietoa ei vain opeteta parissa viikossa. Viime viikolla treenattiin vain kerran ja silloin keppien umpikulmaa, joten yritän kovasti tehdä asialle jotain. Hienosti Kiki haki kepit umpikulmasta, eli siinä oli kyllä tapahtunut kehitystä. Muuten Kiki sai viime viikon levätä ja kerätä intoa kisoihin, kun edellisenä viikonloppuna kisattiin tosiaan lauantaina ja sunnuntaina. Ja sitä intoahan riitti kyllä Kouvolan kisoissa, että ehkä olis voinut toisenkin kerran treenata viime viikolla ;). Hallilla oli vaan talkoot, joten ei oikein ollut kalustoa käytettävissä.

Nyt kun Kikille on sitä kaivattua raivoa saatu, niin sehän keräilee kaikki putket jotka on vähänkin nenän edessä. Kolmesta keskimmäisen radan laitan esille ja siinähän hylly tulee toka vikan hypyn jäätyä suorittamatta. Kiki ilmeisesti siinä imi sen verran putkeen, että ei ottanut hyppyä. En tokikaan sitä sille kovin huitonut, mutta kyllä me nyt yleensä loppusuoran esteet poimitaan ellei ne ole tosi pahalla linjalla. Toistaiseksi yritän edelleen iloita siitä raivoista, eiköhän me putken imutkin selätetä kun kehitytään.

Kouvolasta tuomisina siis kolme hyllyä kolmesta startista. Ensi viikonloppuna jatketaan kisaamisen harjoittelemista Riihimäen kisoissa. Lili sai kanssa kivaa tekemistä kisoissa - se pääsi juoksemaan Naru-perron kanssa. Hyvät painit saivat heti aikaiseksi.

Lilistä olis paljon kerrottavaa. Lili treenasi perjantaina toisen kerran kokonaista puomia. Ensin otettiin vauvapuomia, kunnes todettiin että se ei keskity jalkoihinsa kun puomi on niin leveä. Madallettiin oikea puomi vyötärön korkeudelle ja heti suoritus parani. Lili tiesi missä 2on2off -paikka on ja joutui vähän miettimään. Takaperin ketjuttamalla mentiin edelleen, eli ensin lopusta kontaktille. Sitten puolesta välistä jne. Lili tulee hyvällä vauhdilla. Apupalkkaajalle on tarvetta, sillä muuten se jää odottelemaan mua. Mielelläni opetan sen muutenkin siihen, että mun sijainnilla ei ole niin merkitystä. Kokeiltiin ottaa puomia kokonaisena, mutta se oli vielä liikaa, sillä Lilin mielestä olis vaan niin paljon nopeampaa juosta maata pitkin palkalle. Täytyy siis vielä vahvistaa puomin alkuosasta lähtöä. Se kyllä tietää mitä siltä halutaan, mutta ei ihan vielä malta koko tehtävää tehdä, jos on vaihtoehtona hypätä puomin alkupäästä maahan.

Lauantaina tehtiin Lilin kanssa ekaa kertaa kunnolla rengasta. Eikä siinä mitään ihmeellistä ollut. Kerran onnistuin palkkaamaan sen renkaan ohituksesta ja sitä piti sitten korjailla. Tehtiin rengasta ensin niin, että jätin Lilin renkaan taakse ja olin itse toisella puolella. Sitten otettiin renkaan tarjoamista, joka oli hieman hankalampaa, koska tosiaan tässä palkkasin sitä renkaan vierestä hyppäämisestä.. Keinutreeniä tehtiin myös, ensin päähänjuoksua keinu tuettuna liikumattomaksi ja Lili mulla hihnassa varmuuden vuoksi. Keinun päässä sai syödä nameja ja nostin alas. Sitten tehtiin paukutteluleikkiä ja Lili on hienosti ymmärtänyt, että keinulla jäädään kaikki tassut keinun päähän. Siinäkin sai syödä namia.

Lauantaina tehtiin muuten ennen keskittymistä vaativia tehtäviä vauhtiympyrää, eli kaksi u-putkea ja siinä väleissä hyppyjä. Hienosti Lili paahtaa täysiä kun kerran tilaisuus on! Sen kanssa on ilo treenata, kuten Kikinkin kanssa. Edelleen joskus unohdan että Lili ei kauheasti osaa, no sitten vaan pitää muuttaa omia ohjeita tarkemmaksi niin johan alkaa sujumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti