lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kovaa kovaa!

Lili ja Niksi kävivät lauantaina uimassa ja metsälenkillä

Jo toisen kerran tällä viikolla kerättiin sisarusporukka kasaan ja mentiin treenaamaan torstaina. Alkuverkat metsässä Niksin ja Lilin kesken. Olin ajatellut tehä vähän kaarevaa estesuoraa Lilin kanssa tällä kertaa. Ensin kahden siivekeparin välistä menoa apupalkkaajan luo. Sitten kahden siivekeparin välistä u-putkeen. Hienosti meni! Ja vauhtia riittää!

Lili sai odotella seinässä kiinni, joten näki kun muut teki. Yllätyin positiivisesti että se oli porukan rauhallisin, eikä juurikaan lähtenyt muiden haukkumisiin mukaan. Mun tehdessä Kikin kanssa oli myöskin ollut suht rauhallinen, vaikkakin villimpi kuin muiden tehdessä.

Kiki teki kokeiluna aata maahan litistettynä. Huomasi hyvin miten vauhdin kasvaessa liikaa yliloikkia tuli. Kiki kuitenkin aina korjasi yliloikan jälkeen hienosti. Yliloikasta jäi siis pallopalkka saamatta, vaikka kerran se kaivoi pallon avustajan kengän alta väkisin.. Ja sitten tuli seuraavallakin yliloikka kun oli kerran saanut pallon kaivettua itselleen palkaksi. Seuraavilla hutikerroilla mun piti sille kertoa äänellä että nyt ei palkkaa tipu. Sinnikkäästi se olis taas kaivanut palloa itselleen. Niin harvoin käytän palloa palkkana, koska toi on vaan liian pallohullu, joten pitihän sen nyt kaikki ilo ottaa irti. Seuraavalla kerralla tehdään siis madalletulla aalla.

Lili teki hyppytekniikkaa perussarjalla, joka vinoon aseteltu. Mun mielestä hyvällä tekniikalla. Sanoin avustajalle että päästää Lilin vain jos se ei nojaa pantaan. Ei nojannut, joten meni suorassa sarjan. Vielä lopuksi tehtiin alussa kokeiltua tehtävää ja lisättiin alkuun toinen putki. Jos en ollut ajoissa edellä hypyillä, Lili tuli ohi. Jos olin ajoissa näyttämässä hyppyjä meni ne ja haki hienosti putkeen. Ja vauhtia riittää :D. Tästä sainkin sitten idean että pelkkiä hyppyjä (eli siivekkeitä vielä tässä vaiheessa) pitää vahvistaa selkeästi. Putken jälkeen on niin helppo palkata, mutta putkeen tuo imee muutenkin. Sain hyvän videon kaverilta esimerkiksi tästä, joten seuraavaksi vahvistetaan sitten yhden hypyn itsenäistä suorittamista.

Kikin kanssa tehtiin myös avo sm-karsintaradalla ollutta keppi + aa yhdistelmää. Keppien jälkeen aa kahden metrin päässä (laitoin 2,5 m) ja aallehan ei olla menossa. Ensin valssasin keppien loppupäässä jotta sain autettua Kikin pois aalta. Seuraavilla toistoilla apupalkkaaja palkkasi. Kiki jäi taas keppien tokavikaan väliin, otettiin uudestaan ja korjasi menemällä kepit loppuun, siitä palkka. En pystynyt kovin kauas taakse jäämään, sillä jollain toistolla Kiki sitten taas jätti kepit kesken tokavikassa välissä. Korjasi aina seuraavalla. Keppejä pitää nyt tosissaan hioa pyrkimyksenä saada niistä niin itsenäiset, että voisin jäädä keppien alkuun seisomaan ja Kiki menisi kepit loppuun asti. Etupalkkaahan en voi käyttää, sillä juuri siitä on aiheutumut tuo tokavikaan väliin jääminen kun paineistuu etupalkasta. Palloakaan ei voi kepeillä käyttää, koska sitten jää kyttäämään palloa.. Eli apupalkkaaja on melkein oltava, jos haluan palkan tulevan edestä ja olla itse takana..

Heitä jo se lelu veteen!
Lauantaina Lili ja Niksi pääsivät ensin Oittaalla uimaan ja sitten vielä metsälenkille! Ihan parasta! Uiminen on kyllä Lilin mielestä aivan parasta. Käytän sillä vielä toistaiseksi pelastusliivejä, jotta malttaa keskittyä uimaan hyvällä tekniikalla eikä vaan pärski menemään. Oli muuten kiva metsälenkki kun evääksi sai poimia metsän antimista mustikoita ja metsämansikoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti