perjantai 23. toukokuuta 2014

Lilin ekat ohjatut treenit


Maanantain fyssarin takia Kiki oli vapautettu tiistain ja keskiviikon ohjatuista treeneistä. Kysyinkin Sadulta että voidaanko Lilin kanssa tehdä jotain pentujuttuja. Tehtiin sitten ensin putkesta siivekkeiden väliin juoksemista Sadun palkatessa edestä. Lopulta edettiin putkeen ja kolmen siivekeparin välistä juoksemiseen! Ja pieni oli niin taitava! Satu sanoikin ettei putki voi olla kovin jyrkästi u:n mallinen kun Lili menee niin lujaa. Tää on se minkä mä haluan säilyttää! Aikaisemmin en ole juuri tehnyt Lilin kanssa ohjauksia, joten kyllähän se alussa ihmetteli mikä on homman nimi. Kova yritys ja into sillä oli päällä ja niin hienosti se teki! Väsymisen näkee kyllä hyvin siitä, ettei sitten enää jaksa tuoda lelua vaihdettavaksi. Lopuksi kokeiltiin vielä sylkkärin alkeita.

Tiistain treeneissä Kiki sai tehdä sen verran, että otettiin ensin targetille juoksu palkalle ja sitten puomi. Putken kautta puomille ja Satu oli puomin lopussa targetin kanssa, heti kun etutassut targetilla lelu Kikille. Ja vitsit mikä puomi!! Se tuli niin raivona ja täysiä, etten ole ikinä nähnyt sen tulevan puomia niin lujaa! Turhautuminen häkissä Lilin treenatessa teki tehtävänsä. :) Tätä aion jatkossakin käyttää hyväkseni Kikin kierroksia kasvattamaan. Tehtiin vielä toinen puomi ja eihän se tietenkään niin lujaa tullut, kuten olettaa saattaa. Ensimmäinen puomi antaa kuitenkin toivoa. Harmi vaan ettei kukaan muu ihminen toimi houkuttelijana puomin loppupäässä niin hyvin kuin Satu. Testasin nimittäin eilen. Tein sitten puomin alkeisharjoitusta Kikin kanssa istuen itse puomilla kontaktiosan rajalla. Kiki sai tulla puomille ja pyysin sitä kontaktille (koske), sai itse keksiä mitä haetaan. Sitten kun tuli 2o2offiin niin sai namia nenän eteen. Tästä sitten vapautus ja namin heittäminen palkaksi kauemmas puomista. Tätä ennen tehtiin kontaktiharjoittelua niin, että puomi pitkällä sivulla, sen jälkeen u-putki josta hypyn kautta keinulle, josta u-putken kautta puomille. Nopeita vapautuksia putki palkkana. Teki  nätisti keinun, puomi hieman himmaillen. Täytyy kyllä puomilla kiinnittää huomiota siihen, että pyrkisin itse kiihdyttämään vasta puomin loppuosalla kirittäen Kikiä samalla omalla liikkeelläni. Mietinkin että ehkä mun pitäisi tehdä puomilla "ykkösiä" kuten juoksupuomilla treenaavat. Tarkoittaen siis sitä, että menee kentälle tekemään vain yhden puomin suorituksen ja se on sitten siinä. Juoksupuomin treenajat hakevat siinä sitä, että ekan puomin täytyy onnnistua, koska kisoissa on vaan se yksi suorituskerta. Radalla et voi korjata.

Puomin lisäksi Kiki sai tutustua boxiin, eli kehikkoon jonka avulla opetetaan sitten juoksu-aa. 


Edelleen itsenäisissä treeneissä jatketaan Lilin kanssa tehden helppoja juttuja ja etupäässä suoraan menemistä vauhdilla. Kyllä se ne käännökset ehtii oppimaan.. Torstaina itsenäisellä vuorolla tehtiin kahden siivekeparin välistä putkeen juoksemista. Kaveri oli palkkaamassa, joten oli niin hauska katsoa kun pentu painelee täysiä tehden tappoloikan lelulle mun jäädessä jonnekin jälkeen.

Naksuttelin Lilille siivekkeen kierron tarjoamista. Ensin se tietenkin tarjosi istumista, peruuttamista ja haukkumista. Kerran ohjasin kädellä kiertoon (kuten ollaan puita ym. tolppia kierretty) ja siitä se hokas mitä halusin. Aiai kun olin tuhma ja autoin. Lili päätti kuitenkin tarjota hallin keskellä olevaa, aiemmin tehtyä siivekkeet + putki suoraa ja baanas hallin toiseen päähän tekemään niitä. Tästä sai tietenkin palkkaa. Vitsi miten mun koira irtoaa! Oli niin hauskaa katsoa kun Lillis miettii että mitähän tässä nyt ja päättää sitten pinkoa putkelle. Sen jälkeen jatkettiin vielä siivekkeen kiertämistä. Muutamaan kertaan se kiersi siivekkeen hypäten pienesti siivekkeen yli. Tais tulla kiire namin perään. Naksuttelin myös 2n2offia kaverin mukanaan tuoman steppilaudan päälle. Ollaan me jo hei jotain tehty agilityn eteen kuitenkin! Pienin askelin ja vähän kerrassaan, suurella raivolla! Se on mun ja Lilin motto!

Torstain treenaamisen aluksi ja lopuksi käytiin koko porukalla metsässä ja koirat nautti niin! Käytiin kyllä töiden jälkeenkin jo metsässä, että tulipahan metsäiltyä. Lili sai tehdä Patrician ohjeen mukaisesti namien etsimistä metsässä epätasaisella alustalla. Metsään kävellessäni tuli mieleen, ettei muuten ole ihan helppo juttu sittenkään. Miten saat Lilin syömään metsässä maasta jotain kun se haluaisi vaan kaahottaa ympäri maita ja mantuja.. No aloiteltiin hommaa ja kyllä se kuitenkin niitä nakinpalasia (pakko olla superherkut) vähän jaksoi poimia, vaikka selvästi sitä vähän inhotti havunneulaset. Hienohelma. Kiki odotti sen ajan puuhun sidottuna ja pääsi sitten putsaamaan loput nakit maasta.

Kikin kanssa olen vaihtelevasti muistanut tehdä Patrician antamia jumppia. Ei ole vielä muodostunut rutiineiksi päiväohjelmaan.

Keskiviikkona oli viimeiset ohjatut treenit HAUlla ja sain olla koiran roolissa treenikaverin ohjatessa. Hylly tuli koska ohjaus ole epäselvää. Lisäks olin tosi hidas. :) Sitten tehtiin sama rata kaverin koiralla. Olin jo aiemmin ilmoittanut että Kiki ei treenaa, joten tää mun pari sai meidän toisen valmentajan bc:n ohjattavaksi, joka oli liukas kuin saippua. Mä menin Nooa-collien kanssa ja se oli kuuliainen kaveri! Keppikulma tuotti vaikeuksia, mutta se olikin tosi haastava. Ei ihan päästy siis puhtaasti maaliin. Hauskat päätöstreenit oli sen sijaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti