tiistai 20. toukokuuta 2014

Kikin fyssari

Vihdoin koitti se päivä kun päästiin Patricia Hirnin vastaanotolle Porvooseen. Kuten sanottua, mun mielestä Kiki on ollut hieman "löysä" juoksujen jälkeen tavallisilla lenkeillä. Köpötellyt perässä enemmän. Joko se johtuu viime juoksuista, Lilin sähläämisestä tai kuun asennosta. Kuka tietää..

Patricia katsoi ensin molempien liikkeet ulkona. Kikin piti tietenkin ilmoittaa että tossa nyt joku tyyppi on hänestä  kiinnostunut. Kerroinkin Patricialle Kikin suhtautumisesta vieraisiin ihmisiin. Patricia otti asian hyvin huomioon ja antoi Kikin olla. Hoitohuoneessa Patricia kirjasi ensin molempien koirien tiedot ylös ja kerroin Kikin oletetusta lantion vinoudesta lonkkakuvien perusteella. Kerroin myös että nyt mielestäni Kikin oikea takajalka tuntuu heikommalta, kun aiemmin se oli vasen. Kiki antoi hienosti Patrician heti tutkia. Tässä sen näkee miten toiset ihmiset osaa käsitellä koiria. Ihanteellista tietenkin olisi jos Kiki antaisi vieraidenkin ihmisten kopeloida miten vaan, mutta kun se nyt ei vaan ole sellainen.. Patricia totesi hyvin pian, että lihakset on hyvässä kunnossa, mutta ranka on vinossa. Ja mistä se rangan vinous sitten johtuu? Sitä ei voi yhden hoitokerran perusteella tietää. Kiki pääsi vielä hoitopöydälle hierottavaksi ja selvästi oli muutamia kipeämpiä kohtia kun Kikin piti kääntyä katsomaan Patriciaa. Kiki oli kuitenkin todella rauhallinen hoidettava, eikä edes yrittänyt tällä kertaa kääntyä kunnolla selälleen, mitä on aiemmin tehnyt hieman kipeämpiä kohtia käsiteltäessä. Maharapsut kelpais kipeiden kohtien hieromisen sijassta.  Lili häselsi lattialla ja komensi vuorotellen mua ja Patriciaa antamaan huomiota. :D Kyllä sekin sitten lopulta rauhoittui.

Lattialla Kiki sai tehdä vielä hieman laatikkojumppaa, ja sehän on tuttua Kikille. Ohjeeksi saatiin tehdä lenkin jälkeen venytykset molemmille kyljille. Lisäksi joka toinen päivä olisi hyvä tehdä laatikkojumppaa - Kikin etujalat laatikolla ja sitten vuorotellen nostellaan takajalkoja irti maasta 10 kertaa per puoli. Ja mitä muuta? Ei muuta! Olin iloisesti yllättynyt että jumppaohjeet olivat kompaktin lyhyet. Seuraava fyssarikäynti heinäkuussa ja silloin katsotaan onko jumpista ollut apua vinoon rankaan.

Olin hyvin iloinen kuullessani että lihakset kestää agilityn harrastamisen. Toivottavasti rankakin suoristuisi, sillä toki se kuormittaa lihaksia, vaikka lihakset eivät muuten jumissa olekaan ja vastaavat hyvin käsittelyyn. Kaiperlan luona käyntiä voisi myös harkita tarpeen mukaan seuraavan fysioterapiakäsittelyn jälkeen.

Lili oli mukana hengailemassa ja pyysin Patriciaa katsomaan että sillä on kaikki palikat kohdallaan. Sanoi että edessä ja takana aika mitättömät kulmaukset, mutta ne ovat keskenään tasapainossa mikä on tärkeää. Lilin selkä tuppaa lapojen kohdalta menemään notkolle, joten syviä vatsalihaksia tulee vahvistaa. Tähän saatiin ohjeeksi epätasaisessa maastossa namien syöminen maasta hitaassa käynnissä. Asia hoituukin hyvin metsälenkkien yhteydessä.Uintia suositeltiin myös. Jatkossa pitää kiinnittää huomiota rangan kiertymiseen Lilin hännättömyyden vuoksi. Käännöksissä sillä ei ole häntää tasapainottamassa, joten ranka joutuu tekemään kiertoliikettä. Hyvä tietää ja pitää mielessä sitten agilitya ajatellen.

Olin oikein tyytyväinen tähän käyntiin! Erityisesti ilahdutti Kikin käyttäytyminen Patrician käsittelyä kohtaan.
Kiki saa nyt pari vapaapäivää ja siksi Lili pääseekin tuuraamaan sitä illan treeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti