maanantai 13. toukokuuta 2013

Viime viikon kuulumisia

Agilityä oli viime viikon ohjelmassa aika paljon.
Maanantaina kisat, tiistaina treenit, keskiviikkona itsenäiset treenit, torstaina kyläiltiin, perjantaina treenattiin taas itsenäisesti, lauantaina oltiin ohituskurssilla ja sunnuntaina käytiin pitkä lenkki. Sunnuntain lenkillä tehtiin jälkeä Kikille. Hienosti se jäljesti, kova kiire sillä vaan oli, mutta se saattoi johtua namien huonoudesta. Tuli vaan lenkillä mieleen, että vois tehdä jäljen ja taskussa oli Natural menuja, niin ei ihme, jos niitä ei viitsi jokaista poimia. Jäljestäminen itsessään näyttää Kikille olevan niin antoisaa. Lenkin lopulla nähtiin vielä Kikin koirakaveri ja ne sai kahdestaan hyvät juoksukisat aikaan.

Hyödyllisiä temppuja

Katsoin youtubesta tämän videon kehon hallintaa ja siitä innostuneena muistin, että olen joskus alkanut naksuttelemaan Kikille "mene muovilaatikkoon temppua". No jatkettiin sitä temppua ja etujalat se kyllä mielellään laittoi laatikkoon. Vähän kauemmin meni, että se halusi tarjota takajalkojenkin tunkemista laatikkoon. Sitten kun se hokas tempun se oli niin hauskaa, kun ensin etujalat laatikkoon ja sitten tajakalat hyppäsivät perässä. On niin hauska katsoa kun koira itse tajuaa mitä siltä halutaan.





Mietin sitten, että Kiki ei kovin hyvin mielestäni hahmota takajalkojaan. Mitä niitä nyt koira miettimään, kun ne tulee siellä perässä.. Tästä innostuneena aloin opettaa sille kosketusalustan kanssa takatassun länttäämistä alustalle. Nyt ollaan päästy jo vähän pienempään kuin A5 kokoiseen alustaan. Tästä aion sitten jalostaa temppua niin, et se osais jossain vaiheessa tarjota sitä takatassun nostamista, vähän niin kuin tossa videossa on "koira pissii" jalan nostot. Toivon, et noi temput tosiaan opettais sille takajalkojen ja takapään hahmottamista. Ei oo yhtään huono juttu agilityssä meinaa.. Hug the hammer temppu melkee menis Kikiltä. Kun sehän osaa kurre-tempun, niin kokeilin ottaisko se tassujen väliin pehmeän pallon, niin kyllähän se otti. Ei se sen kanssa pysyny kurressa, mutta hyvä alku on jo.

Eilen katselin taas virallisia agikisoja ja tulin siihen tulokseen, että näillä näkymin startataan virallisissa kisoissa ekan kerran maanantaina 24.6. HAUlla on silloin kaksi ykkösluokan agirataa ja tuomareina ovat Anne Savioja ja Ritva Herrala, joten voisi olettaa siellä olevan kivoja ratoja. Tää menis sinänsä aika hyvin, että Kiki on sitten juuri täyttänyt 2 vuotta, kun tavoite oli startata virallisissa Kikin ollessa kaksi. Koko talven oon vaan ajatellut, että sitten joskus kesällä me ollaan valmiita. Mielestäni me ollaan nyt riittävän valmiita. Tai onhan meillä vähän yli kuukausi vielä aikaa hioa keppejä ja keinuja osana rataa. Mutta nyt mulla on luottavainen olo keppien sujumiseen. Ykkösissä pitäisi olla helppoja sisäänmenokulmia kepeillä ja muutenkin helppoja ratoja, niin ehkä me nyt uskalletaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti