keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Mahtavat treenit!

Nyt ollaan saatu etukäteen ratapiirrokset tutustuttavaksi, joten voi jo ennakkoon miettiä itselle ja koiralle sopivia ohjauskuvioita. Perusidealtaan olin miettinyt etukäteen ihan hyvät kuviot. Tietenkin siellä oli muutamia kohtia, joissa en tiennyt mikä olisi hyvä tai sopiva tapa ohjata juuri kyseinen kohta, sillä kokemusta on itsellä vielä niin vähän. Rata oli ilmeisesti suurelta osin viime helatorstain kisojen 3-luokasta. Kepeille avokulma, jota melkein olisi tehnyt mieli kokeilla. Olisihan se voinut vahingossa onnistua! ;) Tehtiin kuitenkin alkuun kepeille asti ja sitten harjoiteltiin avokulmaa niin, että ohjasin kädellä ekan ja tokan kepin välistä ja palkkasin. Sitten toistoissa tein kädellä saman kuvion ilman palkkaa. Kiki kyllä kerrasta hokas, mikä on homman nimi ja jatkoi kepittelemistä loistavasti.

Loppuun otettiin vielä keppien jälkeinen este jaakotuksella ja sitä seuraava este "heittäen" takaakiertoon, josta lähdin itse heti tekemään sokkarin. Näin saatiin suoralle vauhtia. Ja vau mikä fiilis, kun kaikki onnistui!! Mä juoksin, ohjasin, juoksin ja luotin Kikiin! Niin ja muuten hengästytti radan jälkeen, siitä tietää tehneensä! En mä tietenkään kisoissa pystyis kolmosen radan osia noin tekemään, mutta on niin kivaa onnistua treeneissä. Ja todella kokeilla vähän vaikeampia juttuja ja haastaa itseään. Mullehan on tyypillistä tehdä varmaa ja sievää, sillä edelleen se oma osaamistaso ei ole kovin korkea. Mutta mulla on hyvä koira, johon voin luottaa ja joka kyllä yrittää kaikkensa mun huitomisia tulkitakseen.

Tässä taas linkkinä, miks youtube ei halua löytää mun videoita. MUR! Onko muilla tälläsia ongelmia, että youtube ei mukamas löydä omia videoita??? 
Video radasta: rata

Kivaa oli myös huomata, että jotkut ohjauskuviot tuli ihan luonnostaan. Huomasin vaan rataa tehdessäni miettäväni, että mitähän tähän piti tehdä mut teen nyt näin. Ja se oli ihan oikein. :)

Kiki kävi maanantaina heittämässä talviturkin.



2 kommenttia:

  1. Juu, munkaan videoita youtube ei löydä :( Ennen löysi, mutta enää ei ..

    VastaaPoista
  2. Ihan tyhmää. Ne on vaihtaneet jonkun asetuksen ja sitten ei toimi ei. Tai hassuinta on, että jos haen omalla tunnarilla niitä videoita, se löytää osan, mutta ei kaikkia. En tiedä mikä logiikka siinä on, että miksi se löytää tietyt.

    VastaaPoista