keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Talven riemua

On ehdottomasti kaverin kanssa lumihangessa juokseminen! Nähtiin äsken iltalenkillä pitkästä aikaa Kikin kaveri Eko. Noilla kahdella on hyvät hipat keskenään. Juostaan täysiä peräkkäin ja välillä vaihdetaan osia. Sitten painitaan ja maataan selällään vierekkäin. Välillä vedetään kunnolla keppiä, jos löytyy sopiva karahka. Eko painaa vähän vähemmän, kuin Kiki ja Eko vetää keppiä Parsonin sitkeydellä, Kiki taas väsymättömällä voitontahdolla. Tosin selvää on, että Kiki päättää mitä tehdään. Välillä Kikiltä tuleva tiivis katse riittää irrottamaan Ekon otteen karahkasta. Naiset ensin! Eko taitaa olla Kikin lemppari siinä mielessä, että sen kanssa Kiki jaksaa juosta kauan. Ihanaa kun lunta tulee lisää! Mulle kelpais kunnon lumihanget kahlattavaksi!

Maanantaina oltiin taas näyttelytreeneissä ja tällä kertaa tehtiin koko setti. Kiki antoi kopeloida ja katsoa hampaat hienosti. Mulla oli keitettyä broilerin kivipiiraa ja sydäntä herkkuina, niin Kikihän tekee mitä vaan niitä saadakseen. ;) On muuten vaikea näyttää itse koiran hampaita tuomarille, sillä Kikiä pitää vähän tukea pysymään paikoillaan ja sitten loppuu kyllä jo kädet kesken.

Tiistaina käytiin taas uimassa. Koirauimala on ainoa paikka, jossa Kikin on aivan välttämätöntä piippailla. Se ei voi käsittää, miksei uimaan pääse HETI uimahalliin päästyämme. Ensin pitää odottaa emännän riisuutumista ulkovaatteista, sitten pitää odottaa ennen kuin mennään suihkuun, sitten pitää malttaa seistä suihkuttelun ajan, sitten pitää ravistaa ja odottaa, että edelliset tulevat pois altaasta. Vasta NÄIDEN KAIKKIEN vaiheiden jälkeen päästään altaan reunalle, ja sittenkin pitää vielä odottaa hetki, ennen kuin lelu lentää veteen. Uiminen on vaan NIIIIN kivaa, ettei pieni Kiki voi pysyä nahoissaan. Ei sitten millään. Uimisen myötä Kiki on oppinut sietämään föönaamista. Sehän inhosi sitä. Nyt se hyväksyy föönaamisen uimisen jälkeen kuuluvaksi asiaksi. Että onpahan sitten mahdollisuus föönata koira sen seistessä nätisti paikoillaan. Ihan kuin tätä taitoa kovin usein uimalan lisäksi muualla tarvitsisi..

Loppuviikosta on tiedossa agilityä ja uimista. Ollaan muuten harjoiteltu kotona sohvatyynyjen kanssa 2on-2off -asentoa ja Kiki näyttää tajuavan asian paremmin nyt. Torstaina jatketaan harjoituksia oikeilla agilityesteillä. Katsotaan miten käy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti