perjantai 25. tammikuuta 2013

Ihana aurinko!

Ollaan nautittu Kikin kanssa auringossa lenkkeilystä tällä viikolla jo monta kertaa! Mulla on ollut lyhyitä koulupäiviä, jotka on mahdollistaneet sen, että ehditään valoisaan aikaan ulos. Maanantaina käytiin jäällä kävelemässä. Siinä samalla sain häätää pari pikkukoiraa jaloista pyörimästä, kun eivät kuunnelleet omistajien kutsuhuutoja, vaikka me oltiin jo aika kaukana niistä. Erityisen ylpeä olin Kikistä, kun se coolisti katseli kauempana ja antoi mun hoitaa häätämisen. Eikä niitä karkulaisia tarvinnut kuin vähän huitoa menemään, jäivät jonnekin 5 metrin päähän meistä, eivätkä onneksi tulleet iholle. Kiki on nyt onneksi tajunnut, että emäntä hoitaa, ei ole sen tehtävä päättää moikataanko irtokoiria vai ei. Tiistaina käytiin hölkkäämässä ja torstaina mentiin metsään samoilemaan. Kiki oli tällä kertaa koko metsälenkin valjaissa ja sai halutessaan vähän vetää mua. Osteopaatin mukaan hyvää treeniä, kun koira joutuu ottamaan "painavia" askelia nojatessaan valjaisiin. Metsässä näkyi monet jäniksen jäljet ja varmaan myös peuran jäljet ja papanat, joista Kiki innostui hirveästi. Mulla oli sitten kunnon vihikoira remmissä! Pitänee tehdä taas joskus Kikille verjälki metsään, niin pääsee käyttämään nenäänsä. Tänään käytiin niityllä kahlaamassa lumihangessa. Hangessa kahlaaminen on mulle tällä hetkellä rankempaa treeniä, kun hanki ei kanna. Kikiä se kantaa lähes koko ajan, mutta joutuu sekin hieman töitä tekemään hangessa liikkuessaan.

Eilen tehtiin Sporttiksella taas keppejä. Ja ai että mä olin ylpeä Kikistä! Pohjustukseksi kerrottakoon, että viime viikolla kepit eivät oikein sujuneet.. Nyt päätin ennen treenejä, että teen ensin 6 keppiä ja katson miten se menee. Aloitin 6 kepillä ilman mitään ohjureita ja Kikihän muisti homman nimen aivan täydellisesti! Sitten lähetin Kiki putken kautta kepeille ja sekin meni kuin vettä vaan! Välissä tehtiin sitten kontakteja niin, että otan koiran puomin / aan loppupäästä sivusta esteelle ja sanon "koske". Vapautan lähes heti Kikin ollessa 2on-2off -asennossa. Puomilta lähetin palkaksi putkeen, mutta Kiki jäi ihmettelemään minne ne namit jäi?! Mutta hienosti Kiki odotti. Tossa metodissa on hyvä puoli se, että koira tajuaa hyvin nopeasti mitä siltä halutaan (eli pysy kontaktilla), kun pystyy tekemään monta toistoa peräkkäin ja vain oikeasta suorituksesta, eli siitä, että vasta "vapaa" sanan kuultuaan koira lähtee kontaktilta, saa palkan. Keinua tehtiin myös muutama kerta niin, että hidastin loppupamahdusta ihan vähän. Keinuun pitäis saada jotain uusia ideoita. Kiki menee vähän hämilleen paukutuksesta, vaikka ollaan tätä tehty jo tovi ja olen ottanut myös 2. palkan eli lelun keinun jälkeen. Innokkaasti se aina lähtee keinulle, mutta ei se vielä oikeasti tykkää keinusta. Remmissä tehdään edelleen. 

Mutta se loppuhuipennus. Treeniaikaa oli vielä, joten päätin sitten kokeilla 12 keppiä. Odotuksia ei ollut. (Me ollaan tehty aina joko kuutta tai kahtatoista keppiä, ei yksitellen lisätty keppejä, sillä Kiki on oppinut verkoilla keppien tekniikan) No lähetin Kikin kepeille ja sehän meni 12 keppiä hienosti!! Toisen kerran kokeilin ja edelleen kepit meni! Jes! Hetkellinen keppien osaamattomuus oli siis vain hetkellinen juttu! Huomaa hyvin, että 6 kepillä Kiki ei saa vielä vauhtia suoritukseen, mutta heti kun on 12 keppiä meno on aivan eri näköistä. Se menee oikealla tekniikalla eli etujalat hyppii tasatahtia keppien väleissä. Voi vitsi mulla on taitava koira! Taas tuntuu tavoite (eli ensimmäinen agilitystartti) olevan lähempänä, vaikka varmasti takapakkia vielä tulee. Silti iloitsen Kikin oppimisesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti