maanantai 29. lokakuuta 2012

canicrossia

Käytiin tänään Kikin kanssa hölkkäilemässä ekaa kertaa kunnon varusteiden kanssa! Ja ai että oli nautinnollista hölkätä kädet vapaana! Olen miettinyt jo pitkään juoksuvyön ja joustavan hihnan ostamista. Valjaat Kikillä jo onkin. Viime viikolla päätin sitten ostaa varusteet, jotta voidaan rämpiä pusikoissa tarvittaessa koira hihnassa. Ja täytyy mainita, että ennen syyskuun lomamatkaa olin käynyt Kikin kanssa aloittelemassa hölkkää. Ennen treenejä tietenkin aina hölkätään, mutta noilla hieman pidemmillä hölkillä oikeastikin osaa arvostaa käsien vapautta.

Hölköteltiin hiekkateitä pitkin ja otettiin pätkiä kovempaakin vauhtia. Kiki tuntui nauttivan laukkaamisesta, kun sai hieman mua vetää. Valjaissa se saa vetää, hihnassa ei koskaan. Kymmenkiloisen kirpun vetäminen ei omaa kroppaa rasita ja nyt on se juoksuvyökin. Se vaimentaa tosi hyvin vedon, kuten joustava hihnakin. Osan lenkistä Kiki sai olla vapaana, mutta suurimman osan ajasta oli kiinni. Metsässä selvää hyötyä tästä, kun ei koira päässyt pikkulintujen perään. ;) Käytiin myös kiipeilemässä "rotkoja" (mitä lie juoksuhautoja) ylös ja alas, jotta saatiin mäkitreenin tyyppistä menoa puunrungoilla tasapainoilun lisäksi.

Saatiin tutuilta tuoretta poroa, jalkoja ja muita osia. En tiedä olisko tuoreus syynä siihen, että Kiki kävi vaan haistamassa poroa eikä koskenut siihen. Ehkä se haisee vahvemmalta, kuin tutut pakastettuna säilytetyt elukan osat. Poroa Kiki on kyllä aikaisemmin syönyt. Täytyy yrittää jonkun ajan päästä uudestaan, jos se poro kelpais.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti