torstai 18. lokakuuta 2012

Bottiloimi!

Sain vihdoin ostettua Kikille Back on track -verkkoloimen. Nyt pääsen testailemaan sitä ennen treenejä lämmittelyssä (jos ei sada). Pitää vielä ostaa kevyt sadetta pitävä loimi treenilämmittelyä varten. Sen ostaminen onkin vaikeampaa, en ole vielä löytänyt sellaista kun haluaisin.

Käytiin tiistaina perjantain sijaan treeneissä tekemässä kontakteja. Keinu on Kikille vielä jännä juttu. Ihmettelen vähän, että miksi on jännä juttu, kun ei sille yleensä joku jo tehty asia ole jännää. Johtuiskohan siitä, että kesällä Kiki varmaan luuli keinua puomiks ja meni keinun vahingossa yksinään.. Oli aika pahasti keinu jätetty treenattavien esteiden lomaan. No mutta, keinua ollaan muutenkin tehty vielä hihnassa ja nameja on ripoteltu koko keinulle, ja keinun laskeutumista hidastaen. Näin jatketaan edelleen, nameja koko matkalla ja koira hihnassa. Avustaja hidastaa keinua.

Puomitreenit: ensin nami targetille, sitten nami avustajan heittämänä targetille, sitten ilman namia ja suoraan liikkeelle. Ekalla kerralla oli häiriötä ja Kikihän ei jäänyt kontaktille, kun ei sitä namia ollut. Seuraavalla kerralla jäi kontaktille, kun ei ollut häiriötä. Yleensähän meillä ei ole treeneissä häiriötä ja tietenkin kun tekee jotain asiaa ekaa kertaa, niin hyvä niin. Nyt ei vaan kumpikaan meistä ohjaajan kanssa tullut huomioineeksi, että toinen koira teki keppejä. Nyt jatketaan tällä kaavalla puomille palkkausta, jotta koira alkaa ajattelemaan itse ilman namiakin, että mitä siellä pitikään tehdä.

Keppejä ei olla tehty pitkään aikaan. Jatkettiin verkkokepeillä ja tosi hienosti Kiki muisti homman jujun. Vauhtia sillä riittää. 4-5 verkkoa saa olla pois. Tänään voisin treenata ohjureilla keppejä, ja se onkin uusi juttu Kikille.

Meillä tulee nyt hetkellisesti toinen ohjattu agilitytreenikerta viikkoon. Päästään agilityakatemiaan Oreniusten oppiin aina tiistaisin! Siellä sattui olemaan tilaa ja kun ei olla vielä seurapaikkaa saatu, niin nyt tuli hyvä sauma. Mulla on koulussa sopiva hetki, eli ei ole harjoittelua syksyn aikana, joten ei tarvitse rajoittaa omia menoja vaihtelevien työvuorojen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti