lauantai 4. elokuuta 2012

Ohitushaasteita ja haastavia ohituksia

Jos Kikillä ei ole selvät rajat alkaa se lenkillä ääntelemään vastaantuleville koirakoille. Saattaa vinkua tai haukahtaa. Tämä ei tietenkään ole suotavaa ja peiliin saa katsoa, että kukahan sen koiran käytöksen on saanut muuttumaan huonommaksi... Soitin sitten meidän koirakouluttajalle, josta aiemmin saatiin hyvät ohjeet ja Kiki kunnolliseksi kansalaiseksi. Otettiin tiukka linja ja kerrottiin Kikille, että ihmiset kyllä hoitaa kaikki tilanteet. Tilanteen paranemiseksi tarvittiin siis toisten koirien ohituksia, ja vaikka täällä on paljon koiria ei joka lenkillä tule koiria vastaan.. Päästiin kyllä harjoittelemaan onnistuneesti ja Kiki näytti uskovan, että vastaantulijoihin ei reagoida millään tavalla. Kävin Kikin kanssa ihan järkätyissä ohitustreeneissä, jossa oli 20 koirakkoa. Siellä sitten tehtiin kaikenlaisia irtiohituksia ja pujoteltiin toisia koirakkoja pienistä väleistä - edelleen koirat irti. Siellä viimeistään Kiki tajusi että emäntä hoitaa ja hänen tehtävänsä on seurata. Kiva että muutoksen huomaa nopeasti, kun itse on tarkkana koiran käytöksen kanssa! Hyvä osoitus oli mielestäni eräällä lenkillä se, kun vastaan tuli koira, joka suunnilleen oli takajaloillaan rähjäämässä. Kikin piti vähän vastata tähän, mutta uskoi mun kieltoa ja jatkettiin eteenpäin löysällä hihnalla niin kuin ei mitään. Nähtiin sitten samalla lenkillä toiseen kertaan kyseinen koira ja se jatkoi samaan malliin, mutta Kiki käveli mallikkaasti korvat alhaalla ja hihna löysällä. :) Emäntä oli ylpeä!

Haastavia ohituksia ollaan koettu rusakoiden puolesta. Iltalenkillä käveltiin kotiin päin meidän pihalle johtavalla tiellä. Näin, että tiellä on kaksi rusakkoa, joista Kiki on aina kovasti kiinnostunut. Päästiin lähemmäksi ja etuviistosta tuli vielä koirakko vastaan. Koira ei kyllä Kikiä tässä tilanteessa kiinnostanut pätkääkään, kun se oli nähnyt rusakot. Rusakot pomppi vähän sivummalle ja hihnassa Kiki kyllä uskoo, ettei voi sännätä niiden perään. Tulipahan koettua tälläinenkin tilanne, josta selvittiin oikein mallikkaasti.

Torstaina oli oma agivuoro ja tehtiin vaan aan ja puomin kontakteja. Aalla Kiki on taas kehittynyt. Vaikka se tuli vauhdilla alas, niin pystyi jäämään 2on-2off asentoon. Muuten humputeltiin ja tehtiin mitä tehtiin. Jotain 6 esteen ratapätkää ja takaakiertoa + välistä vetoa. Toiseen suuntaan meni, mut toinen suunta oli hankalampi. Tätä treenaamme jatkossa lisää.

Perjantaina oli jälleen näyttelytreenit. Kiki osaa jo laittaa päänsä kurssin pitäjän kämmenten väliin ja muutenkin antaa koskea jne. Viime viikonloppuna Kiki saikin paljon harjoitusta, kun oli kavereita kylässä ja nähtiin sukulaisia, niin Kiki on saanut paljon lahjontaa.

Nyt lähdelle mökille!

3 kommenttia:

 1. Teillä taitaa olla siedettävä matka ohitustreeneihin. Ne ovatkin varmaan tosi hyviä. Täältä matkaa joko Kokemäelle tai Raumalle on semmoiset 1,5 tuntia suuntaansa :(

  Me tarvittaisiin pupurivistö, jonka lomitse kuljettaisin Liinua :D Katellaan, josko päästäisiin Peetsan luo testiin Liinunkin kanssa. Inca siellä oli vuosi sitten. Testistä nyt ainakin on se apu, että tietää, millaset otteet koira tarvitsee ja kestää.

  Mukavaa mökkeilyä!

  VastaaPoista
 2. Meillä on puolen tunnin matka ohitustreeneihin. Tulee kyllä tarpeeseen aina välillä käydä siellä muistuttelemassa irtiohituksia jne. Ja kun pääsee häätämään toisten koiria. Pupurivistö kävis meillekin. Valosalla ehtii itse bongaamaan puput ensin, mutta kohta tulee pimeetä ja pitää rajoittaa irtioloa kun silloin kiki ehtii haistaa puput, eikä mulla ole mitään tehtävissä.. Jos on jo lähtenyt perään.

  VastaaPoista
 3. Mua aina hymyilyttää kun muistelen peetsan reaktioita sen testatessa Kikiä.. Se vaan pudisteli päätään kun esim tynnyrin räminän jälkeen kiki jatkoi matkaa häntä pystyssä ihan kuin ei mitään

  VastaaPoista