sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Parit kisat takana

Lili on nyt käynyt 3 ykkösten kisat. Ekoista kisoista jo kerroinkin.
Toisiin kisoihimme suuntasimme Janakkalaan. Sieltä ekalta hyppyradalta nolla ja luva!
Video hyppyradasta
Kyseisellä radalla Lili oli tosi kuuliainen ja jopa vähän liikaakin kuunteli ohjeita.

Seuraava rata oli agirata ja siinä alussa Lili tuli esteen ohi. Selvästi se ei kisoissa hae tai lukitse esteitä samalla lailla kuin treeneissä. Mietin kovasti, että mennäänkö vielä kolmas rata, koska on nyt näyttänyt vähän siltä, että Lilillä kisoissa vire nousee liiankin kanssa ja sitten se ei jaksa enää keskittyä. Tokalla radalla oli jo tätä nähtävissä. Päätin kuitenkin, että päästään sen metsään juoksemaan välissä ja katsotaan, auttaako se jos saa vähän energiaa purettua.

No vika rata olikin sitten vielä pahempaa kaaosta! Keinu tokana esteenä oli pelottava ja sitten loppurata mentiinkin miten sattuu. Taisi päästä sylikyydillä pois.

5.12.15 oli Lilin kasvattajan järjestämä Caraydan-päivä. Siellä me osallistuttiin kahteen agitreeniin. Pidin treenihetket lyhyinä, koska illalla oli vielä epikset. Lili yllätti mut ja jaksoi kahdella episradalla kyllä keskittyä ja meni just niin kuin ohjattiin! Pikku virheitä multa, esimerkiksi ekalla radalla ajattelin hidastaa kepeillä, no Lilihän reagoi kuten se on opetettu - jos mä hidastan se hidastaa - ja tuli pois kepeiltä. Mutta olin niin iloinen, että raskaasta päivästä huolimatta se jaksoi keskittyä ja toimi kuten treeneissä! Videolla mentiin episrata toiseen kertaan, eri suuntaan. Olis vissiin pitänyt seisottaa puomilla hetki kauemmin ja vasta sitten vapauttaa, niin olisin saanut sen ohjattua putken toiseen päähän. :)

Treenatessa Lilin kepit on hyvät ja ollaan tehty jo aika vaikeitakin lähetyksiä. Lisäksi se kestää hyvin valssit, persjätöt ja irtoamiset kauemmas. Janakkalan kisoissa vire näkyi siinäkin, ettei se oikein malttanut keskittyä kepeille menoihin.

Tänään oltiin Hyvinkäällä NoDo hallilla kisaamassa. Nyt olin ilmoittanut meidät vain kahdelle agiradalle, koska kolme rataa oli selvästi aivan liikaa Lilille. Ekalla radalla taas hyvää menoa, mutta keppien ekan välin jälkeen ei aivan taipunut tokaan väliin. 5 vp tästä. Muuten tehtiin hyvää rataa ja saldoksi jäikin tuo 5 vp, jolla sijoituttiin 3. kahden nollan tehneen jälkeen. Mineissä oli hurjasti osallistujia, jotain n. 20 joka radalla. Rata oli muuten Anne Saviojan käsialaa ja siinä oli ihan ansaesteitäkin. Olen tyytyväinen että sain Lilin ohjattua sinne minne piti.

Toka rata olikin sitten vielä kiemuraisempi. Oikein ykkösten rata. Sai kääntää ja putkien jälkeen melkein joka kohdassa tehdä jarrua. Lisäksi kepeille piti tehdä pakkovalssi tai valssi.. No ajattelin et sinänsä ehkä meille helpompi lähestyminen, kun saa ainakin vauhtia otettua pois ja jos se auttaisi Liliä keskittymään. Tokalla hypyllä kävi selväksi, että homma lähtee taas lapasesta. Tokana esteenä muuri, ja Lili tuli sen ohi mun mukaan. Kyllä se treeneissä muurin hyppäisi matkalla. En oikein voinut jäädä muurille saattelemaankaan, koska sitten olisin ollut jatkosta niin paljon myöhässä. Kepeille päästiin suoran putken jälkeen hirveällä kaarratuksella. Keppien jälkeen tein takaaleikkauksen - ohjaus joka on Lilille todella tuttu - ja se ei lukenut sitä oikein. Siinä sitten viimeistään huomasi, että nyt on kyllä turha yrittää enää.. Pian se pääsikin sylikyydillä maaliin.


Tarvitaan siis paljon kisatreeniä edelleen! Mä en kyllä myönnä jännittäväni kisoissa, että en usko Lilin ottavan mun jännityksestä itseensä kierroksia. Ehkä se kokemuksen myötä malttaa kisoissakin tehdä samalla lailla kuin treeneissä. Tällä viikolla oli taas treeneissä hyvä ja malttoi kuunnella. Pakko uskoa että sama siirtyy kisoihinkin hiljalleen. Muutenkin kuin ekalle radalle..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti